14 előadás a Keszthelyi Nyári Játékokon

Idén 14. alkalommal rendezik meg a Keszthelyi Nyári Játékokat. A Festetics-kastély kertjében július 25. és augusztus 18. között várják a közönséget.


A programsorozatot egy különleges, nyári estékre való koncertelőadás nyitja, amely a Szent Iván éj-mítosz köré szerveződik. Hét magyar díva barangolja be azt a furcsa, megfoghatatlan, szenvedélyes világot, amit időnként szerelemnek hívnak: a Hét boszorka című előadásban Horgas Eszter és zenekara kíséretében Básti Juli, Botos Éva, Falusi Mariann, Pokorny Lia, Tompos Kátya, és a Centrál Színház fiatal színésznője, Ágoston Katalin lép fel, és a produkcióban közreműködnek a Bozsik Yvette Társulat táncosai is.

hetboszorka1


Ezután tizenhárom estén át a Centrál Színház Illatszertár című előadása lesz műsoron. A főbb szerepekben Kern András és Pokorny Lia mellett Stohl András és Simon Kornél látható, illetve feltűnik még – ezúttal prózai szerepben – Bereczki Zoltán, de fellép Borbás Gabi, Cserna Antal, Papp János és Földes Eszter, valamint Szemenyei János is, aki a történetben azt a szerepet – Árpádot – játssza, akit a nyolcvanas évek legendás tévéfilmjében a Centrál Színház több előadásában is látható Rudolf Péter alakított.

illatszertar sajto6
"Úgy gondoltuk, hogy a tavalyi előadásdömping után most kevésbé sokszínű, de annál érdekesebb programokat hozunk a Festetics-kastély kertjébe, és a legtitokzatosabb dologról, a szerelemről fogunk játszani" – mondta Puskás Tamás, a Centrál Színház igazgatója és az előadások rendezője. "Mindkét előadás a szerelem, a szenvedély, a sorsszerű találkozások körül forog, és ebben az igen forrónak ígérkező nyárban, azt hiszem, ennél nem is találhatnánk jobb témát."

illatszertar sajto4
A szilveszterkor bemutatott, már a huszonötödik előadásán is túl lévő Illatszertár sikere 75 éve, 1937-ben, Kabos Gyula főszereplésével indult útjára éppen a Révay utcai színházból (anno Pesti Színház, ma már Centrál), és meg sem állt Hollywoodig, ahol három filmet is forgattak belőle – többek között Tom Hanks és Meg Ryan főszereplésével.

süti beállítások módosítása