Operafesztivál indul a szentmargitbányai kőfejtőben

A burgenlandi szentmargitbányai (St. Margarethen) kőfejtőben szerdán kezdődik és augusztus 25-ig tart az operafesztivál, az idei premier Puccini Bohémélete lesz nemzetközi szereposztásban.

oper2
    A produkció rendezője a Romániában született neves amerikai filmes, Robert Dornhelm, aki a Színház utca gyermekei című alkotásával vált ismertté. A film a szentpétervári Mariinszkij Színház balettiskolájában nevelkedett gyerekekről szólt. Rudolf trónörökösről, Herbert von Karajanról, Rudy Giulianiról is készített televíziós portrét, valamint képernyőre vitte Anna Netrebkóval és Rolando Villazónnal a Bohéméletet.



    A szerdai premier karmestere a nagy német házakban rendszeresen fellépő Alfred Eschwé, a további előadásokat a magyar Szennai Kálmán és az osztrák Wolfgang Gröhs felváltva vezényli.

 

oper
    Karl Wessely, a kőfejtőbeli fesztivált is működtető Esterházy Alapítvány igazgatósági tagja elmondta, hogy 2016-ig meghosszabbították Wolfgang Werner intendáns szerződését. Werner úgy vélte, hogy hosszú, de eredményes tárgyalások után biztos az opera sorozat jövője, már megkezdték a 2014-es Aida előadásra a felkészülést. A Verdi-mű az alapítás óta már harmadik alkalommal szerepel a fesztiválon.

 

süti beállítások módosítása