Vágó Bernadett: "Többet vagyok más bőrében"

Amikor Szinetár Dóra megsérült, Vágó Bernadett ugrott be helyette a Rómeó és Júlia musical női címszerepébe 2005-ben. A közönség azóta is az Operettszínházból ismerheti. "Először úgy gondoltam, beállok a családi vállalkozásba, így gyógyszerész asszisztensnek tanultam" - vallotta a színésznő.


A Best kérdésére, zavarja-e, hogy Szinetár Dóra utódjának tartják, Vágó Bernadett úgy felelt: "Tény, hogy nemcsak Júlia szerepében, hanem a Rebeccában is én vettem át a szerepét. Úgy tűnik, egy szerepkörre ítélt minket a sors, és én ezt tulajdonképpen nem bánom. Megtisztelő, hogy hozzá hasonlítanak, vagy az utódjának tartanak, ez elismerés és teher is egyben, de jól bírom" - fogalmazott a színésznő, aki elárulta, a határidőnaplójában nincs üres hely, bár annak a 16 éves szekszárdi gimnazista lánynak aki volt álmában sem jutott volna eszébe, hogy egyszer majd a szinkronból rohan az Operett színpadára.

vagobernadett


"Pedig népdalénekesi versenyt is nyertem zenei általános iskolásként, és nyolc évig hegedültem, tehát a zene mindig is közel állt hozzám. De közben a szüleim nyitottak egy gyógyszertárat, és akkoriban úgy gondoltam, én is beállok majd a családi vállalkozásba. Úgyhogy Pesten gyógyszerész asszisztensnek tanultam, ám eközben azért magántanulóként énekeltem is hobbiból. Aztán ahogy lenni szokott, egyre erősebben vonzott a musicalek világa, egyre komolyabban vettem az éneklést, végül bekerültem a Bartók Béla Konzervatóriumba, majd kikötöttem itt, az Operett stúdiójában" - mesélte Vágó Bernadett.

"Többet vagyok más bőrében, mint a sajátomban, az biztos, és valóban elég kevés idő jut magamra vagy a családomra. Őket jó, ha kéthavonta meglátogatom Szekszárdon, de inkább anyuék jönnek Budapestre egy-egy előadásra. A barátaimmal is sokszor csak egy gyors kávéra tudok összefutni, úgyhogy nálam ezek a percek, órák igen nagy becsben vannak. De valójában nem panaszkodom, szerencsés ember vagyok, és elégedett, hisz élvezem a munkámat, szeretem megélni a pillanatot, tetszenek az újabb és újabb feladatok. Sőt sokszor eszembe jut, milyen jó, hogy egyelőre nincsen gyerekem" - tette hozzá a színésznő, aki arról is beszél, azért hiányzik az a háttérország, amit egy társ jelenthet. 

 

Forrás: Színház.hu, Best, Operettszínház

süti beállítások módosítása