Wagner 200 - Megszólalnak a korai művek Bayreuthban

Vasárnap kezdődik a Bayreuthi Ünnepi Játékok "előfesztiválja" azokkal a korai művekkel, amelyeket a 200 éve született zeneszerző "kitiltott" a Zöld Dombról. Elsőként a Rienzit adják elő Christian Thielemann vezényletével és Robert Dean Smithszel a címszerepben.


Bayreuth város kulturális tanácsosa és az ünnepi évad szervezői úgy vélték, idén el kell játszani a korai műveket. Ezért megállapodtak a Lipcsei Gewandhaus zenekarral és a szülőváros operaházával, hogy a télen és tavasszal bemutatott három operát most az Oberfranken csarnokban is előadják - áll a Bayreuthi Fesztivál szervezőinek az MTI-hez eljuttatott hírlevelében. 

 

richard wagner junge

 

Július 7-én, 10-én, valamint 13-án látható a Rienzi, az utolsó néptribun, amelyet Matthias Stegmann állított színpadra. A címszereplő, Robert Dean Smith tavaly a Budapesti Wagner Napokon a Tannhäuserben ugyancsak a címszerepet énekelte. Daniela Sindram lesz Adriano, Jennifer Wilson pedig Irene.


8-án, 11-én és 14-én A szerelmi tilalom látható, vezényel Constantin Trinks, a rendező Aron Stiehl.

 

Wagner első operáját, a mindössze húsz évesen komponált A tündérek című darabot kedden este félig szcenírozva játsszák Ulf Schirmer vezényletével, Renaud Doucet rendezésében. A tündérkirályt Igor Durlovski személyesíti meg.

süti beállítások módosítása