Atomkölykök - Musical készül az atomenergiáért

Kilenc nemzet fiataljai tanulnak, majd adnak elő egy musicalt az orosz atomenergetikai konszern, a Roszatom NucKids (Atomkölykök) elnevezésű programjában Keszthelyen. Lesz előadás Csehországban és Oroszországban is.


Az orosz atomenergetikai ipart átfogó állami konszern, a Roszatom, 2009-ben indította útjára a programot azzal a céllal, hogy eloszlassa az atomenergetikával kapcsolatos tévhiteket, közösséget építsen és tartalmas pihenést nyújtson a gyerekek számára a nyári szünidőben. 

 

nucKids

Fotó: armz.ru


Az Atomkölykök tavaly lépték át Magyarország határát, Oroszországban összeállított előadásukat Budapesten és Zánkán is bemutatták. A siker nyomán az idén már az egyhónapos felkészülést is itt tartják - tájékoztatta az MTI-t a Roszatom magyarországi partnere, a Kotimex PR ügyvezetője, Kóti Lóránt.


Az idei résztvevők között bolgár, cseh, dél-afrikai, indiai, koreai, orosz, török, ukrán és magyar gyerekek is vannak. A nyolc magyar résztvevő többsége paksi. Őket Cseke Klára énektanár készítette fel a feladatra. Elmondta, hogy az általa vezetett gyermekkórus, a Tini Tüsik tagjai közül kerültek ki azok a gyerekek, akik hazánkat képviselik ebben a nemzetközi programban.


A nyolcvankét fiatal - 11-16 évesek - hétfőn érkeztek meg Keszthelyre, ahol egy hónapon át színházi szakemberek segítségével véglegesítik, próbálják a darabot, melynek premierje július 30-án lesz a keszthelyi színházban. Másnap, augusztus 1-jén Pakson mutatják be a musicalt, majd további fellépések következnek Prágában, Tomszkban, Szentpéterváron és Moszkvában.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása