'A munkának soha nincs vége' - Csákányi Eszter és Kulka János mesélt

Csákányi Eszter és Kulka János közös interjút adott az Index.hu-nak. A két színművész többek között a Hippolyt című darabról mesélt, amelyben együtt szerepelnek. Lapszemle.

 

Az Index.hu cikkéből:


Kulka János elmondta, bár ezúttal egy könnyedebb műfajú darabban szerepel a Mohácsi testvérek rendezésében, hisz abban, hogy nem bulvárt megy játszani esténként. "Nem szabad műfajt játszani, minden anyaghoz úgy kell nyúlni, mintha III. Richárdot játszanék" - tette hozzá.

 

Csákányi Eszter így mesélt a közös munkáról: "Szerintem engem kicsit vissza kellene fogni. Zavarban vagyok, mert még nem érzem eléggé, hogy mennyire lehetek zabolátlan. Kaposváron még inkább az ösztöneim motiváltak, de ahogy idősödtem és tapasztaltabb lettem, egyre visszafogottabb, személyesebb, egyszerűbb, minimálabb lett minden. És most, 25 év után ezt a csapot, amit eddig elzárva tartottam, kinyitottam, és ömlik, mint az állat" - fogalmazott a színésznő, aki az első, meglehetősen negatív kritikákkal kapcsolatban megjegyezte: "A munkának soha nincs vége, egy darabon folyamatosan dolgozni kell. Ez most még kicsit bicebóca."

 

csakanyi kulka

Fotó: Tóth P. Flóra, index.hu

 

Csákányi Esztert a független színházak helyzetéről is kérdezték, amit katasztrófálisnak tart. "Pintér Béla társulatának például egy bemutatóra van pénze a következő évadban. A múlt évadban is ez volt a helyzet úgy, hogy ő még be is van biztosítva, stabil háttere, társulata, közönsége van. Nekem ebben az a legfájóbb, hogy a döntéshozók nem is tudják, hogy miről beszélnek, mert nem látják ezeket az előadásokat, így nem is érthetik, hogy milyen értékek veszhetnek el" - hangsúlyozta a színésznő.

 

Kulka János a riporter kérdésére elmondta, azért írt nyílt levelet Kerényi Imre emlékezetes, a Nemzeti Színházat értékelő kijelentéseire, mert kikéri magának, hogy a teátrum ötéves munkáját ezzel intézik el. "Nem a meleg ember kérte ki magának, hanem a szakmájában mélyen hívő színész. Azt éreztem, hogy most elég" - fogalmazott.

 

A két színész a rájuk váró feladatokról is beszámolt. Kulka János Fazekas Csaba Szving című filmjében kapott szerepet, illetve a romagyilkosságok kapcsán készülő filmben is részt vesz, ami az interneten lesz majd látható és talán kereskedelmi tévékben. Forgat az Argo 2-ben is, amelyben egy japán maffiózót alakít, december végén pedig Bozsik Yvette rendezésében, a Chicagóban is fellép a Centrál Színházban.

 

Csákányi Eszter elmondta, hamarosan Fazekas Csaba rendezésében forgat egy játékfilmet, majd Pintér Béla új darabjában (Titkaink) próbál, mely szerinte fergeteges lesz. Vár rá a Terápia sorozat következő évada is, szerepel egy Garaczi-bemutatóban is, a Magyar mátrixban, a Jurányi Inkubátorházban. A színésznő Kaposváron és a Panodráma társulatban is játszik majd a jövő évadban.

 

A teljes interjú itt olvasható.

 

süti beállítások módosítása