'Történelmi road movie'-t forgat Rudolf Péter

Hatrészes történelmi kalandfilm-sorozatot rendez Rudolf Péter színművész Fehér Béla Kossuthkifli című regényéből. A forgatás júliusban kezdődött és októberben fejeződik be, a közmédia várhatóan jövő év őszén kezdi vetíteni az alkotást.


A forgatás egyik fontos helyszínén, a szentendrei Skanzenben tartott csütörtöki sajtótájékoztatón Rudolf Péter kiemelte: az Üvegtigris után évek óta várta, hogy rátaláljon arra a témára, amelyről úgy érzi, feltétlenül meg kell csinálnia, ez most megvalósulhat.Az 1848/49-es szabadságharc idején - 1849 májusában - játszódó Fehér Béla-regény a rendező szerint zseniális, a feladat pedig az, hogy megfeleljenek az írott műnek.

 

rudolf peter

Fotó: Tuba Zoltán, origo.hu


A hatszor 52 perces történelmi road movie egy-egy nap történetét beszéli el. A sorozatot 107 helyszínen veszik fel, amelyben kiemelkedő helyet foglalnak el a szentendrei Skanzen tájegységei, lakóépületei és belső terei. A főbb szerepeket Nagy-Kálózy Eszter, Trokán Nóra, Kőszegi Ákos, Haumann Péter, Reviczky Gábor, Kálloy Molnár Péter és Lengyel Tamás játssza. Az epizódszerepekben is olyan nevekkel lehet találkozni, mint Törőcsik Mari, Básti Juli, Bezerédi Zoltán, Szabó Győző, Lukáts Andor, Balikó Tamás, Méhes László, Scherer Péter vagy Szarvas József, emellett felbukkan benne Rudolf Péter is. A forgatókönyvet Hársing Hilda írta, az operatőr Kapitány Iván.


A széria költségvetése jelenleg 740 millió forint, ebből 480 millió forintot a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) finanszíroz. A kormány szerdán döntött a produkció 100 millió forintos támogatásáról. A 74 napos forgatás után, az utómunkálatokat követően várhatóan 2014 októberében kezdi vetíteni a közmédia a tévéfilmsorozatot. A forgatást hamarosan a film Facebook-oldalán is követni lehet.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása