Stohl András: 'Mindenben győzni akarok'

Stohl Andrással készített interjút Szegő András a Nők Lapja számára. A színész beszélt a Nemzeti társulatához való kötödéséről és arról, hogy képes-e veszíteni. Lapszemle.

 

A Nők Lapja cikkéből:

 

"Állandóan ugrabugrálok, jól pofára esek, összetöröm magam, aztán néha sikerül, néha nagyot bukok, de nincs megállás" - fogalmazott Stohl András a lapnak adott interjújában, majd hozzátette: "Vagy abba hal bele az ember, hogy sok a munkája, vagy abba, hogy kevés, esetenként mindkettőbe."

 

A színész így vallott magáról: "Mindenben győzni akarok, mindenből nyertesen kijönni! Olyankor nem is érdekel, hogy milyen árat kell érte fizetni. Már gyerekként is kis genya alak voltam, és akár fel is borítottam a sakktáblát, ha rosszul álltam, nehogy kikapjak! Azóta sem tudok veszíteni. Toporzékolok magamban. Igen, a lelkem mélyén ugyanúgy gyermek maradtam, és szerintem élvezem is ezt az állapotot."

 

stohl

Fotó: Kollányi Péter, MTI

 

Stohl András arról is beszámolt, miként élte meg a Nemzeti Színháztól való búcsúját. Elmondta, hogy hosszú ideje csak emberi kötődései alapján képes és hajlandó tájékozódni a világban. "Család, barátok, haverok, kollegák. Emberekhez kötődöm. Alföldi Robi a barátom, ő korábban mellettem állt, amikor a legnagyobb bajban voltam, segített, hogy folytathassam a pályát, egyáltalán az életet. Kötelességemnek éreztem, hogy kiálljak mellette. Teljességgel rám bízta a döntést. Nehéz volt. Tíz évet töltöttem itt el, itt az öltözőm, szinte második otthonom. Itt ült Garas Dezső, ott Hollósi Frigyes… Mind részei az életemnek. És büszke vagyok a Nemzeti tagságra. De valami véget ért, és választanom kellett. Én magam döntöttem így, vagy mondhatnám azt is, hogy bennem született meg ez az elhatározás. Akár a barátság okán, akár annak reményében, hogy dolgozhatunk újból együtt ősztől a Vígszínházban" - nyilatkozta Stohl András.


A teljes interjú itt olvasható.

 

süti beállítások módosítása