Szombaton a Dóm térre érkezik a Fantom

Július 13-án egy legendás musical, a Madách Színházban idén épp tíz év óta sikerrel játszott Webber-mű, Az operaház fantomja különleges koncertváltozatban elevenedik meg a Szegedi Szabadtéri Játékokon.


1986-ban mutatták be Londonban Az operaház fantomját, Andrew Lloyd Webber egyik legsikeresebb, Gaston Leroux regényéből készült musicalét. A produkciót a brit fővárosban és New Yorkban is számos szakmai díjjal ismerték el, a közönség körében aratott sikere töretlen: a Broadway leghosszabb ideje futó show-ja, hiszen már elérte a tízezredik előadást.

fantom
A Madách Színház előadása a világszerte látható Fantomok közül azért különleges, mert az első non-replica változat: Szirtes Tamás nem a londoni vagy a New York-i előadások hajszálpontos másolataként, hanem eredeti elképzelés alapján rendezhette meg a darabot. A premierre 2003. május 30-án került sor, Szirtes alkotótársai Seregi László koreográfus, Vágó Nelly jelmez- és Kentaur díszlettervező voltak. A siker Magyarországon sem maradt el: tíz éve töretlen a közönség érdeklődése az előadás iránt, csaknem 700 alkalommal, több mint félmillió néző előtt játszották a Madách Színházban.

fantom plakat
„Kevés olyan darab van Magyarországon, melyről elmondható, hogy valamiféleképpen megfordította a színház menetét. A Madách Színház történetében az egyik ilyen darab Az operaház fantomja, mely hazai bemutatójának most ünnepeli tizedik évfordulóját. Ez a darab olyan erős hatással volt a színház működésére, hogy jelentősen befolyásolta az azt követő éveket. A 2003-as premier a Madách Színházat egy új pályára állította. A színház újkori története nagyon erős összefüggésben van ezzel a bemutatóval és annak fantasztikus sikerével” – fogalmazott Szirtes Tamás a darab kapcsán.

fantom 2
A Webber-musical koncertváltozata július 13-án lesz látható a Dóm téren. A fantom szerepében Sasvári Sándor lép fel, a női főszerepet, Christine-t Fonyó Barbara énekli, Raoulként pedig Bot Gábort láthatja-hallhatja a közönség. A musicalkoncert további fellépői: Pándy Piroska, Rozsos István, Barát Attila, Weil Róbert, Bajza Viktória, Kuthy Patrícia, Vikidál Gyula és Nagy Balázs.

 

Forrás: Szegedi Szabadtéri, Színház.hu

Fotók: Madách Színház

 

süti beállítások módosítása