Kambodzsai cirkusziskolákban lép fel az Osonó

Július 13-án Siem Reap-ban, majd július 15-én Battambangban mutatja be Carnival című, thai koprodukcióban készült darabját az Osonó Színházműhely. Mindkét helyszínen egy-egy cirkusziskola látja vendégül az előadást.

 

Az ázsiai turné részeként, július 5-én indult Kambodzsába az Osonó Színházműhely. A sepsiszentgyörgyi társulat a thaiföldi Moradokmai Színházi Központtal közösen készített Carnival és Nontok című előadásokat mutatja be a távol-keleti országban.

 

sajto1

 

A fővárosban tartott előadások és műhelyfoglalkozások után a társulat csütörtök este érkezett kambodzsai turnéja új helyszínére, a dzsungel mélyén található Angkor romváros közelébe, Siem Reap-ba. Egy meghívásnak eleget téve, szombat este kilenc órakor lép fel a csapat a Fazakas Misi által rendezett előadással a Phare, The Cambodia Circus sátrában.

sajto2
A kambodzsai turné utolsó állomását hétfőn érik el Battambangban, ahol az ország leghíresebb cirkusziskolája működik. A rendszeres cirkuszfesztiválok szervezése mellett, az iskola munkája abban is kiemelkedő, hogy a hagyományos cirkuszi tevékenységeket a színészettel és színházi formákkal ötvözik. A társulat két napot fog eltölteni náluk, majd a hétfő esti fellépés után visszatér a Moradokmai Színházi Központ Bangkok melletti székhelyére.

 

sajto3

 

Részlet a társulat naplójából:

 

(...) "A jó hangulatnak köszönhetően közösen megyünk el vacsorázni az egyik vendéglőbe. Miközben beszélgetünk, megtudjuk, hogy az itteni életritmusban, a kambodzsai emberek számára nem alakult ki a reggeli-ebéd- vacsoraidő. Akkor esznek, amikor éhesek, akkor alszanak, amikor álmosak. Lefekvés előtt például nem öltöznek át alvó ruhába. Leterítnek valamit a földre, majd miután kialudták magukat, továbbindulnak.

 

Természetesen mindezt az itteni időjárás teszi lehetővé, hiszen soha nincs hideg. Legfeljebb az eső elől kell behúzódni valahová. A fiatalok számára eléggé meghatározó a családfő akarata, hiszen a tradicionális családmodell szerint akkor mennek egyetemre- vagy állnak munkába, akkor házasodnak, amikor az apa ezt meghatározza." (...)

 

(Az Osonó kambodzsai turnénaplójának további bejegyzései itt olvashatók.)


.

süti beállítások módosítása