'Ironikus lesz' - Máté Gábor és Járó Zsuzsa a Száraz Dénesről

Augusztus 1-jén érkezik nyolcadik felvonásához az AlkalMáté Trupp tizennégy éven át tartó sorozata: a Jurányiban mutatja be az egykori Máté Gábor-osztály a Száraz Dénes - Vele, de nélküle című előadást. Erről beszélt Járó Zsuzsa és Máté Gábor az ATV Start Plusz című műsorában.

 

alkalmate

 

A mostani előadás annyiban rendhagyó lesz, hogy főszereplője, Száraz Dénes nem jelenik meg a színpadon. Máté Gábor a darab címválasztásával kapcsolatban elmondta: "Dénes bekerült az egyik kereskedelmi tévécsatorna sorozatába, ahol ő rendkívül népszerű. Olyannyira, hogy egyszer onnan ő már kikerült a szerep halála miatt, de a nézők visszakövetelték. Úgyhogy arra gondoltunk, ha csak annyi van kiírva, hogy Száraz Dénes, akkor minket megdobálnak az előadás végén, mert mindenki ott van, csak ő nincsen." Hozzátette: Száraz Dénes vállalta, hogy a próbafolyamat alatt a társulattal dolgozik, de az előadásban nem vesz részt.

 

Járó Zsuzsa a kéthetes próbafolyamatról elmondta, egész más, mint egy megírt színdarabot próbálni."Minden pillanatban toppon kell lenni. Azt a nyolc-tíz órát, amit ott töltünk, száz százalékos erőbedobással kell csinálni, mert ha nincs ötletünk, lemaradunk, és akkor a következő napra nincs jelenet. Tíz nap nagyon hamar elmegy. Ha három napot kihagyok, nem lesz jelenetem" - mesélte a színésznő.

 

jaro mate

 

Máté Gábor elárulta, Száraz Dénes népszerűsége arra csábítja, hogy a bulvár kritikáját fogalmazza meg az előadásban. "Nyilván rendkívül ironikus lesz az egész történet. Ismerem az osztályt, meg magamat is" - fogalmazott az előadás rendezője.

Az eddigi gyakorlattól eltérően a társulat idén nem a Zsámbéki Színházi Bázison, hanem a Jurányi Inkubátorházban mutatja be az előadást. Máté Gábor ezzel kapcsolatban elmondta: "Úgy éreztem, váltani kell, mert bizonyos értelemben elfáradt a csapat. Hazudtunk volna, ha most egy kérdésre azt válaszoljuk: igen, mi Zsámbékon csináljuk tovább. A tavalyi évben például egy hetet Budapesten készültünk, és csak egy három és fél napos szakaszt töltöttünk Zsámbékon. Egyre nehezebbek a körülmények: a független szférát érintő elvonások, megígért és késve odaadott pénzek teljesen elbizonytalanították az egész szcénát. A színészek pedig - különböző élethelyzeteikből adódóan - nehezebben viselték ezt a szituációt, és muszáj volt változtatni" - hansúlyozta Máté Gábor, aki arról is beszámolt: azzal, hogy "megtalálták" Orlai Tibor producert, biztos hátteret kapott az előadás.

 

Az ATV műsora itt megtekinthető.

 

süti beállítások módosítása