Árvízkárosultakért tart gálát a szegedi színház

Árral szemben címmel jótékonysági gálaműsorral készülnek az árvízkárosultak megsegítésére a Szegedi Nemzeti Szíház színészei a városháza udvarán július 23-án, kedden 20 óra 30 perctől. 

A kezdeményezés mögött szegedi színészek állnak, akik művészetükkel kívánnak segíteni nehéz helyzetbe került honfitársaikon.

 

A Szegedi Nemzeti Színház nem először vállal szerepet a természeti katasztrófák áldozatainak megsegítésében. Így volt ez a legutóbbi években is, amikor a haiti földrengés, a vörösiszap-katasztrófa, avagy a borsodi árvizek károsultjainak javára rendeztek műsort. A szegedi társulat tagjai most „Árral szemben” címmel gálaműsorral állnak a dunai árvíz károsultjai mellé.


szeged tisza arvizFotó: szegedma.hu


Az érdeklődőknek nem kell jegyet venniük, saját belátásuk szerint adakozhatnak a Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezete által kihelyezett urnába, így a közönség tagjai lehetőségeikhez mérten segíthetnek.

 

Somló Gábor, a Szegedi Nemzeti Színház művésze a SzegedCafénak elmondta: amikor meglátta Kedvek Richárd színész kollégáját a gáton dolgozva, hazaérve rögtön úgy döntött, hogy a színháznak is segítenie kell. Már másnap Gyüdi Sándor főigazgatónál volt, hogy megszervezné a gálát, ő pedig mindenben felajánlotta a segítségét.

A gálaműsorban fellépnek:
Somló Gábor (az est házigazdája), valamint a fellépés sorrendjében Kovács Éva, Gidró Katalin, Laczák Boglárka, Markovits Bori, Kocsis Judit, Gyimesi Kálmán, Fekete Gizi, Tóth Judit, Antal Kinga Kincső, Vajda Juli, Szívós László, Károlyfalvi Krisztina, Pindroch Csaba, Verebes Linda. Zongorán kísér: Koczka Ferenc.

Forrás: szinhaz.szeged.hu
szegedcafe.hu

 

süti beállítások módosítása