„A szerelem bonyodalmak ősforrása” – Szikszai Rémusz a Római vakációról

Július 26-án mutatja be az Orlai Produkció a Szentendrei Teátrummal közösen a Római vakáció című előadást. A klasszikus mozifilm éppen hatvan éve hódította meg a világot Audrey Hepburn és Gregory Peck főszereplésével. A készülő előadásról Szikszai Rémusz mesélt.

 

romai vakacio-88

 

A Jadviga párnája után másodszorra dogozol Orlai Tiborral, ezúttal egy könnyedebb műfajban, a Római vakációban.
Igen, a Jadviga párnája is jó élmény volt, és az eddigi munkában sem csalódtam. Nagyon jó csapat gyűlt össze ismét.

Ez volt az első találkozásod a Római vakációval?
Nem. Már kölyökkoromban láttam a filmet, sőt, szerintem nagyon sokszor láttam. Annak idején talán minden évben egyszer adta a tévé… és mindig szerettem. Szerintem nagyon rendben van.

romai vakacio-28
Milyen a munka Pelsőczy Rékával?
Rékával korábban is dolgoztam, nagyon szerettem a közös munkát. Fontos neki, hogy a színészek jól érezzék magukat abban, amit csinálnak, érdekli, ha gondolsz valamit, és meghallgatja, ha ötleted támad. Közben persze határozott és pontos. De kíváncsi azokra, akikkel dolgozik.

Közel áll hozzád az olasz életérzés?
Olasz életérzésről nehéz beszélni, ebben a darabban egy szereplő kivételével senki sem olasz… de Róma a legszebb város, amit életemben volt szerencsém látni.

romai vakacio-18
Hogyan viszonyulnak ehhez a közeghez Cole Porter dalai?
Ami a zenét illeti, én kedvelem a swinget és ezeket a dzsessz-sztenderdeket, szerintem a közönség is szeretni fogja.

Kit alakítasz a Római vakációban?
Aki látta a filmet, annak ismerős lesz: egy lesifotóst alakítok, aki titokban fényképezi a kiszökött hercegnőt, abban a reményben, hogy nagy pénzt kaszál majd a sztori fotóival, amúgy meg be nem áll a szája és ahányszor beszél, mindig galiba lesz belőle…

Miért érdekes szerinted ez a történet? Mi az ereje, ami miatt most színházban is újjáéled?
A szerelem mindig érdekes és minden bonyodalom ősforrása. Soha nem gondoltam arra, hogy ezt a filmet színpadra lehet alkalmazni, de bízom abban, hogy amit Réka kerettörténetnek kitalált, az működni fog. És szerintem nagyon nehéz igényesen színpadra állítani egy romantikus vígjátékot. Most erre minden remény megvan.

 

Forrás és fotók: Orlai Produkció

 

süti beállítások módosítása