Natalie Portman rendez - Jeruzsálemben válogat színészeket

Rendezőként is debütál Natalie Portman Oscar-díjas színésznő: első filmjét, amely Ámosz Oz izraeli író önéletrajzi regénye nyomán készül, Jeruzsálemben forgatja.


A produkció forgatókönyvét is Portman írta, és ő személyesíti meg a drámában az író anyját - közölte szerdán Joram Honig, az Izraeli Filmalap munkatársa.

 

amos


Portman októberben érkezik Izraelbe, hogy helyi színészek közül válogassa ki a szereplőket. A forgatás 2014 elején kezdődik Jeruzsálemben. Még nem dőlt el, hogy héber vagy angol nyelven zajlanak-e a felvételek. Az Izraeli Filmalap 400 ezer dollárral támogatja a produkciót.
    

A film Ámosz Oz 2002-ben megjelent, magyarul Szeretetről, sötétségről címmel kiadott kötetét dolgozza fel, amelyben az író Izrael Állam születésének idejére eső fiatalságáról vall. (Ámosz Oz izraeli író és újságíró, a Békét most mozgalom egyik alapítója, a legtöbb nyelvre lefordított héber nyelven alkotó író. Az Origo nagyinterjúját itt olvashatják vele.)

 

portman


Portman Jeruzsálemben született, édesapja izraeli orvos, édesanyja amerikai művész. Még egészen kicsi volt, amikor családja áttelepült az Egyesült Államokba, ahol előbb Washingtonban éltek, később New Yorkba költöztek. Oscar-díját 2011-ben a Fekete hattyú című film főszerepéért kapott.

süti beállítások módosítása