Milánóban modellkedtek a Magyar Nemzeti Balett művészei

Magyar Nemzeti Balett művészeinek közreműködésével,  Jellinek György koreográfiájával mutatták be 22 magyar tervező ruhakölteményeit Milánóban. Az olasz nagyvárosban első alkalommal rendeztek teljességében magyar divatbemutatót a divathét hivatalos programjaként.


Június 25-én Boros Ildikó, Chernakova Olga, Felméry Lili, Pap Adrienn, Pazár Krisztina, Rotter Bianka, Sarkissova Karina és Apáti Bence 70 öltözéket mutatott be a Palazzo Isimbardiban különleges, táncbetétekkel színesített koreográfiára.

 

 

A műsor megálmodója, Simonffy Márta, a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének elnöke elmondta, hogy a magyar kortárs öltözéktervezőket a Bartók Béla és Kodály Zoltán által teremtett hagyományok átvétele és folytatása inspirálta: „felfedezték, műveikben alkalmazták a pentaton egész hangokra épülő zenei eredőjét. Erre a példára építve alakult ki a magyar kortárs ruhatervezésben egy olyan felfogás és megjelenítési mód, amely az autentikus népi öltözékben meglévő hagyományos motívum- és formakincsből merítve teremt egyedi hangvételű, kortárs öltözékeket". A magyar-olasz évad keretében megrendezett, Pentatónia című rendhagyó show-ról és a kollekciókról Mario Bosseli, az Olasz Divatkamara elnöke is elismeréssel szólt, kiemelve, hogy a letisztult, finom bemutató és a kreatív alkotások jól tükrözték a magyar kultúrát.

A kifutón bemutatott ruhakölteményekből kiállítás volt látható a Palazzo Morandóban.




süti beállítások módosítása