'Össze kell fognunk' - A siklósi kapitány a várszínházról

Mojzes Tamás egy éve vette át a Siklósi Várszínház Kft. irányítását. Az új vezetőnek súlyos adóssággal kell szembenéznie, erről kérdezte a Bama.hu. Lapszemle.

 

A bama.hu cikkéből:


"Kis túlzással a foci és a politika mellett nálunk a vár az, amihez mindenki ért, vagy van róla véleménye. Ez egyébként így helyes, életünk része, ékköve e csodás erőd" - mesélte Mojzes Tamás, aki elmondta, siklósiként már korábban ismerte a vár "lehetőségeit".

Az ügyvezetői posztról úgy fogalmazott, "nem volt egyszerű döntés", de "siklósi szívvel, szenvedéllyel" látott munkához, egy elkötelezett, új csapattal. "Először a megtisztulás útjára kellett lépni, ami sok feszültséget is felszínre hozott. De hiszem, hogy hibáinkból tanulhatunk, fiatal cégvezetőként sokszor át kellett értékelnem törekvéseimet" - tette hozzá Mojzes Tamás.


mojzes tamasFotó: bama.hu


A Siklósi Várszínház vezetője elmondta: a folyamatos útkeresés és a veszteséges színházi produkciók miatt több tízmilliós hiányt örökölt, Tiffán Zsolt országgyűlési képviselő közbenjárásával sikerült csak megmenteni a céget. Mojzes Tamás úgy véli, Dél-Baranyai összefogással sikeresek is lehetnek.

 

"Siklós, Harkány és Villány ma nem rendelkezik egy egységes tervvel a jövőt illetően, de vannak előremutató kezdeményezések. Össze kell fognunk, és a vállalkozókkal határozottabban beleszólnunk a turizmus fejlődési irányába. Fontos, hogy Harkány erőre kapjon, rajtuk sok múlik" - mutatott rá a várkapitány.

 

A teljes interjú itt olvasható.

 

süti beállítások módosítása