Gubik Petra: 'Scarlett bennem van'

Scarlettként debütált pénteken a szegedi szabadtérin a békéscsabai Jókai Színház színésznője, Gubik Petra. A bemutató előtt mesélt a Délmagyar.hu-nak. Lapszemle.

 

A delmagyar.hu cikkéből:

"11 éves lehettem, amikor pedagógus édesanyámtól először hallottam, hogy az Elfújta a szél milyen szép történet. Később együtt néztük meg a filmet. Anyukám azt mondta: szeretne egyszer Scarlett szerepében látni a színpadon" - mesélte Gubik Petra, majd hozzátette: a Dóm téren bemutatásra kerülő Elfújta a szél persze "kicsit más lesz".

 

A színésznő szerint Scarlett rettentően összetett, színes egyéniség, szenvedélyes és tele van érzelmekkel. "16 éves lányként találkozunk vele a darab elején, a végére pedig kétszeres özvegy, felnőtt nővé érik. Úrilánynak nevelt ír nő, nagyon önfejű, mindig viszi a vére. Szeretném sok-sok színből felépíteni, megmutatni ezt az izgalmas karaktert! Scarlett bennem van, magamból, a saját élettapasztalat-csíráimból tudom felépíteni a szerepet" - hangsúlyozta Gubik Petra


scarlet gubik petraFotó: delmagyar.hu


"Nem volt még olyan szerepem, amelyhez 12 ruhám lett volna. Roppant gyorsan kell öltöznöm. Van olyan is: épphogy kilépek a takarásba, már vetem is le a ruhát, és adják rám a következőt. Olyan is van, amikor egyszerre három jelmez van rajtam. Az utcai viselet alatt hordom a gyászruhát, azalatt pedig a menyasszonyit. Amikor felgyorsulnak az események, villámgyorsan kell váltanom. Velich Rita csodálatos ruhákat alkotott, korban és stílusban is remekül eltalálta Scarlett jelmezeit. Mindegyiket magaménak érzem, ez sokat segít a szerepformálásban is" - mesélte Gubik Petra.

 

A teljes interjú itt olvasható.

 

 

süti beállítások módosítása