'Semmilyen szégyenérzet nincs bennem' - Szabó Erika válaszolt

Szabó Erikát a Barátok köztből ismerhette meg az ország. A sorozatból való távozása után úgy döntött, jelentkezik a Színművészeti Egyetemre, és fel is vették. Osztályfőnöke, Marton László kérésére azóta nem ad interjút, most a Nők Lapjának nyilatkozott. Lapszemle.

 

A Nők Lapja cikkéből:

"Ez egy zárt, védett közeg, amiben már három éve élünk, nagyon kényelmes. Nem kell sokat tudni a világról, elég magamra, a munkára koncentrálni, szerintem ilyen soha többé nem lesz az életben" - mesélte Szabó Erika, aki a Színművészeti Egyetemen Marton László színész-osztályában negyedik évfolyamát kezdi meg ősztől.

A felvetésre, hogyan éli meg, hogy világnézeti és politikai okok miatt gyakran támadják az egyetemet, Szabó Erika így felelt: "Az osztályunk azt látta legjobbnak, amikor ez az őrület elindult, hogy azzal tudjuk bizonyítani az iskola hitelét és színvonalát, ha dolgozunk. Nekünk növendékként az a feladatunk, hogy a munkánkkal bizonyítsuk, van helyünk a pályán!"

szabo erika

Hamlet (r.: Zsótér Sándor), Shakespeare Fesztivál, Gyula (2013)


Azt is elárulta, az első évben gyakran elgondolkodott azon, mit keres az iskolában, nem kellene-e már inkább gyereket szülnie, vagy valami egészen mást csinálnia. "Lássuk be, nem huszonöt évesen szokták elkezdeni a színi pályára való készülést. Számolnom kellett azzal, hogy harmincévesen leszek pályakezdő. Egy nőnél ez sokat számít" - véli Szabó Erika, aki elmondta, a Barátok köztben eltöltött évek miatt semmilyen szégyenérzet nincs benne.

"Látok olyan kollégákat, akik ha a szappanoperák világa felől jönnek, igyekeznek elfelejteni az egészet. Én nem. Miért kéne? Dolgoztunk és megpróbáltuk önmagukból és a helyzetből a legjobbat kihozni! Sokat tanultam ott. Fontos iskola és ajándék, ha öt évig kamera előtt gyakorolhatsz. Lehet szeretni és utálni, kritizálni is, de elég nagy a kínálat. Ha akarsz, elkapcsolsz" - fogalmazott a Színművészeti hallgatója..


A teljes interjú itt olvasható.

 

süti beállítások módosítása