„Elvettek egy évet az életemből” - Szvrcsek Anita távozik Komáromból

Nyolc éven át volt a Komáromi Jókai Színház társulatának tagja Szvrcsek Anita színésznő, a következő évadra mégsem hosszabbították meg a szerződését. Erről beszélt az Új Szónak. Lapszemle.

 

Az Új Szó cikkéből:

"Minden évad végén vannak személyes beszélgetések a színház vezetése és a művészek között. Ilyenkor értékelik a munkánkat, az évadot. Erre most esetemben nem került sor. Az igazgató úr és a főrendező úr azzal kezdte: nehéz gazdasági helyzetben a színház, nem tudunk neked szerződést adni" - részletezte Szvrcsek Anita. "14 tagú társulat vagyunk, amit le óhajtottak csökkenteni kilencre. Csak a botrány túl hangosra sikeredett, túl korán szivárgott ki, így inkább visszatáncoltak. A további beszélgetések során már nagy nyomatékkal hangsúlyozták külön-külön mindenkinek, hogy mindenkire nagy szükség van, nem kell félni, további elbocsátások nem lesznek" - tette hozzá a színésznő.

 

 

szvrcsek anita -foto gorozdi szilard

Fotó: Görözdi Szilárd

 

Szvrcsek Anita elmondta: távozása mellett a fő szakmai érv az volt, hogy nem tudnak számára szerepeket biztosítani a jövő évadban. "Rákérdeztem, rosszul végeztem-e a munkámat. Azt válaszolták, nem. Sőt. Ezt én is így gondolom, bocsátassék meg nekem: tudom, a kollégáim is tudják, hogyan dolgozom; saját elmondásuk szerint a rendezők is elégedettek voltak velem. De, hogy idézzem Méhes Lászlót: engem, sajnálatára, csak nagy nehezen lehetett benyomni a mesébe is. Az is elhangzott a főrendező úrtól, hogy akárhogy is, de elmúltam már harminc. Megjegyzem, a társulat második legfiatalabb színésznője vagyok" - mesélte a komáromi színház volt tagja.

 

A színésznő arra is felhívta a figyelmet, hogy a színházak legkésőbb januárban szólnak az érintettnek, ha nem számítanak a munkájára, hiszen akkor kezdődnek a tárgyalások, a szerződtetések. "Így tehát elvettek egy évet az életemből" - mondta Szvrcsek Anita.


A teljes interjú itt olvasható.

 

süti beállítások módosítása