Táborozók tartanak táncbemutatót Nyíregyházán

Augusztus 5. és 10. között tehetséges fiatal táncosok számára szervez tábort a Matehetsz (Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége) és a VLAMI (Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola). A fiatalok a táborban tanult táncanyagból készült alkotásokat is bemutatják augusztus 9-én a Luther Kollégiumban. A belépés ingyenes.

 

vlami

Fotó: vlami.hu

 

A "TÁNC-TÉR" tábor tehetséges fiatal táncosok képzésével, fejlesztésével foglalkozik. A nyíregyházi tematikus táborban - komoly kiválasztást követően - az ország különböző pontjaiból érkező négy táncművészeti ág tehetséges ifjú művelői vesznek részt. A táncos műhelyekben elismert művésztanárok képzik tovább a fiatalokat néptánc, modern tánc, társas tánc, valamint kortárstánc és koreográfus szakirányokban.

2013. augusztus 9-én, pénteken 19 órakor a szakmai hét egy különleges táncbemutatóval zárul. A fiatal táncosok a táborban tanult táncanyagból készült alkotásokat mutatják be, az értékelést egy műhelybeszélgetés keretében Kökény Richárd, a Magyar Állami Népi Együttes tánckarvezetőjének, valamint Dr. Mizerák Katalin, a Magyar Táncművészeti Főiskola tanszékvezető tanárának segítségével tartják meg.

süti beállítások módosítása