Fullajtár Andrea: 'A tanítás másképp hat, mint a színjátszás'

Fullajtár Andrea mesélt a Kiskegyednek arról, hogyan zajlik a felvételizetetés a Színművészetire, mennyire kötődik nyári színházi táborához, és vajon meg lehet-e ütni egy gyereket. Lapszemle.

 

A Kiskegyed cikkéből:


"Májusban 680 jelentkezőt néztünk meg az első fordulóban, és folytatjuk, amíg ki nem alakul az osztály, melyet mesteremmel, Zsámbéki Gáborral indítunk. Szeretek fiatalokkal foglalkozni. Nagy élmény őket elindítani a pályán. A tanítás másképp hat, mint a színjátszás. Hiába biztattam, Zsámbéki Gábor soha nem írt könyvet a színész tanításról, pedig erről nincs szakirodalom. Most majd ott ülhetek mellette" - mesélte Fullajtár Andrea, aki az ősszel első saját osztályát indítja el a Színművészeti Egyetemen.


A színésznő arról is beszámolt, hogy immár hatodik éve szervez színházi tábort Balatonföldváron. "Tizennyolc éven felüliek jöhetnek, de volt már ötvenéves növendékem is. Nagyon kötődöm a táborosaimhoz. Egy hétig színházat csinálunk, mindig egy téma köré szervezve" - mondta Fullajtár Andrea, aki hozzátette: tavaly a kisebbségbe kerülés volt a téma, idén a család lesz.


fullajtar andreaFotó: kiskegyed.hu


Fullajtár Andrea főszereplője volt az Átriumban bemutatott Minden ötödik órában című darabnak, ami a családon belüli erőszakról szól. Erről így beszélt a színésznő: "A próbafolyamat alatt érzékenyebbé váltam arra, hogy felismerjem a családon belüli erőszak bármelyik formáját. Magyarországon az emberek 70 százaléka gondolja úgy, hogy gyereket megütni – nevelési szándékkal – helyénvaló. A közgondolkodás szerint a megvert nő valószínűleg rászolgált. Szomorú... A darab kiáltvány, ami felhívja a figyelmet egy jelenségre. Beválasztották a POSZT off-programjába is. Meghívókat küldtünk mindazoknak, akik tehetnének valamit az ügy érdekében, de még nem jelezték, hogy látni szeretnék az előadást" - hangsúlyozta Fullajtár Andrea.

 

A teljes interjú itt olvasható.

 

süti beállítások módosítása