Előadás közben szenvedtek hajótörést A varázsfuvola énekesei

Felborult egy csónak A varázsfuvola című Mozart-opera kedd esti bregenzi előadása közben: a rajta tartózkodó énekesek egy tó sekély vízébe estek, így fél órára meg kellett szakítani a produkciót.

 

A darab elején a férjét gyászoló Éjkirálynő, lánya, Pamina és Sarastro egy csónakkal közelíti meg a tóban lévő szabadtéri színpadot, ám a keddi előadás közben a csónak váratlanul felborult, a rajta lévő három énekes - köztük az Éjkirálynőt alakító Kathryn Lewek -, egy kaszkadőrnő és egy technikus a vízbe pottyant.

 

bregenzer-zauberfloete-ins-wasser-41-48185604-550x308

 

A csuromvizes operaénekeseket az őrségben lévő búvárok hozták ki a vízből. Miután a szereplők valamelyest megszárítkoztak, folytatódott az előadás, amelyben a kényszerfürdőn átesett énekesek ragyogó teljesítményt nyújtották.

 

A "hajótörést" az okozhatta, hogy váratlanul erős hullámok elmozdították a tó felszínén lebegő, a csónakot a tófenéken lefektetett sínekhez terelő korlátot - közölte szerdán az egyik legrangosabb ausztriai zenei fesztiválnak számító Bregenzer Festspiele igazgatósága. A szokatlan színházi "vízi balesetben" senki sem sérült, ám 2000 eurónyi anyagi kár keletkezett.

 

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása