A világ legjobbjai között szerepeltek a Táncművészetisek

A világ legtehetségesebb fiatal előadóművészeinek ezreit vonzza Skócia harmadik legnagyobb városába ezekben a napokban az Aberdeen Nemzetközi Ifjúsági Fesztivál, ahol a Magyar Táncművészeti Főiskola 21 fős csoporttal képviseli a hazai táncművészetet.


A fesztivál évről-évre a nemzetközi előadóművészet legjobbjainak kínál fellépési lehetőséget a színház, a tánc, a világzene, az opera, a klasszikus zene és a jazz műfajában. Az ifjú művészek egyik legnagyobb nemzetközi eseményét idén július 26. és augusztus 3. között rendezik meg, a számtalan programmal igazi fesztivál várossá alakítva az észak-skót települést.

Az MTF mindhárom, főiskolán oktatott művészeti szakirány legjobb darabjaiból (klassszikus balett, modern tánc és néptánc) állította össze a műsorát. A nyitónapi Garthdee International Concerten egy skót és egy francia együttes mellett a végzős néptánc szakirány hallgatói mutatkoztak be, egyebek mellett dél-alföldi improvizációval, nyírségi botolóval és bonchidai táncokkal.


mtf aberdeenAz MTF csapata Aberdeenben


Július 29-én az Aberdeeni Művészeti Központban megrendezett Fiatal Balettművészek Nemzetközi Táncestjén tradicionális és kortárs műveket láthatott a közönség az MTF táncosai valamint az ukrán Potoki Modern Tánc Színház és Iskola és a kanadai Saskatchewan Ifjúsági Balett Társulat előadásában.

Augusztus 1-jén pedig Nemzetközi Táncgála keretében a bolgár, kanadai, kínai, fancia, ukrán, és brit táncosok mellett az MTF klasszikus balett hallgatói is bemutatkoznak egyebek mellett Don Quijote, Esmeralda és Paquita részletekkel.

 

Az MTF 21 fős csoportjának kiutazását egyebek mellett az Erasmus program és a Campus Hungary támogatása teszi lehetővé.

 

Forrás: MTF

 

süti beállítások módosítása