Alföldi István, a királya az RTL Klub műsorára kerül

Az államalapítás ünnepén, augusztus 20-án, 21:20-tól tűzi műsorára Alföldi Róbert rendezésében az István, a királyt az RTL Klub. A csatornán látható előadás a mindössze pár nappal korábbi, szegedi Dóm téri produkció rögzített változata lesz.


"Büszkék vagyunk arra, hogy az RTL Klub lehet az a televízió, amely bemutathatja a 30 éves jubileumra készülő István a királyt. Biztosak vagyunk abban, hogy az RTL Klub nézői az államalapítás ünnepén örömmel nézik majd ezt az emblematikus alkotást" – mondta Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója.

 

istvan a kiraly alfoldi nagy fero

 

A kereskedelmi televíziócsatorna közlémenye szerint Szörényi Levente és Bródy János műve mind a mai napig talán a legmeghatározóbb alkotás a magyar államalapításról. Jelentősége egyebek mellett közösségteremtő-megtartó erejében rejlik, és abban a művészi sokrétűségben, amelynek eredményeként még a 30. évfordulón is számos, ma is aktuális mondanivalóval bír.

Az alkotók a 30 éves jubileumra kortárs változattal készülnek. "A köztünk élő István és Koppány látható majd a produkcióban Alföldi Róbert sajátos művészi víziójában. A mű zenéje és szövege minden változtatás nélkül kerül színpadra újragondolt díszletekben és jelmezekkel" - áll a közleményben.


A 860 négyzetméteres színpadon a 21 méter magas díszlet-rendszerben, 150 táncos és statiszta teszi impozánssá a látványt. A hangzás felejthetetlenné tételéről a 60 fős szimfonikus zenekar és a 6 tagú rock-szekció gondoskodik.

Forrás: rtlklub.hu

 

süti beállítások módosítása