A korrupció visszaszorításáért tartottak táncos flashmobot a Szigeten

A korrupcióellenes harc fontosságára hívta fel a figyelmet a Transparency International azzal a táncos flashmobbal (villámcsődület), amelyet a Sziget világzenei nagyszínpadához szerveztek péntek délutánra.

cover flashmob

 

Az esemény elején a színpadon az Appril Project nevű táncegyüttes tagjai mutattak be akrobatikus figurákat, a nézőtéren pedig körülbelül száz érdeklődő táncolt. A rendezvényt megzavarta, hogy az esemény kezdete után néhány perccel meghibásodott a hangosítás. A táncosok némi szünet után újra összeálltak, hogy a ritmust tapssal megadva, zene nélkül is megmozgassák közönségüket.

 

 

A szervezők közlése szerint a tömegben ott volt Jonathan Knott, az Egyesült Királyság nagykövete, Tove Skarstein, Norvégia budapesti nagykövete, Bert van der Lingen, Hollandia budapesti nagykövetségének ideiglenes ügyvivője és Martin József Péter, a Transparency International Magyarország ügyvezető igazgatója is. 

 

Nagy-Britanniát továbbá egy, a brit lobogó színeire festett Mini Morris is képviselte az eseményen, ahogy a flashmob kezdetén megjelent az a két – hagyományos sisakjukról könnyen felismerhető – brit rendőr is, akik jelenleg a Szigeten teljesítenek szolgálatot.

 

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása