'Megragadott a színpad különleges illata' - A szegedi színház főfodrásza válaszolt

1971 óta dolgozik fodrászként a Szegedi Nemzeti Színháznál, 7 éve pedig már ő a teátrum főfodrásza. Bodnár Györggyel beszélgetett a SzegedCafé.hu. Lapszemle.


A SzegedCafé.hu cikkéből:

"Tudtam, hogy nem üzleti fodrász akarok lenni, mert mindig vonzott a színház világa. Megragadott a színpad különleges illata, néha bementem a Dóm térhez tartozó fodrászatba, nézelődni. 14 évesen gyermekstatisztaként mehettem fel a színpadra, és olyan nagyszerű színészeket láttam, mint például Gobbi Hilda. A színészettel gyorsan felhagytam, de 1971 márciusában bekerültem a színházhoz. Keczeli Dezső vett fel tanulóként, azóta a nyár óta dolgozok fodrászként a Szabadtérin. Ide csak meghívás alapján lehet bekerülni, szerencsés vagyok, hiszen 1971 óta mindössze három évet hagytam ki. Főfodrászként nagy gondot fordítok arra, kit ajánlok a Szabadtéri stábjába” - mesélte Bodnár György.

A főfodrász kiemelte, sosem végzett maszkmesteri tanfolyamot, nincs ilyen végzettsége, a sminkelést évek alatt sajátította el. "Fodrászkodni jobban szeretek, sminket viszont kevés művésznőnek csinálok. Ha elég időt hagynak rá, szívesen elkészítem, de a legtöbb esetben azt az aznapi frizurával együtt kell megoldanom” - tette hozzá.


001Fotó: Kuklis István, szegedcafe.hu


Az idei Szabadtéri Játékokon is bőven jut feladat Bodnár Györgynek. A Leányvásárban a statisztákat, Az Operaház fantomjában és az Elfújta a szélben a stúdiósokat készítette elő kollégáival együtt. Az operettgála után már az István, a királyra koncentrál.

“Ha valami nem úgy sikerül, ahogy tervezem, akkor addig gyakorlok, amíg meg nem valósítom az előre elképzelt módon. Néha előadásról-előadásra is változtatok kisebb dolgokat, amelyek vagy az én, vagy a művésznők munkáját könnyítik meg. Természetesen tökéletesen egyforma hajat minden este egyikünk sem tud elkészíteni, csak megközelítőleg néz ki úgy az adott frizura. De ez nem probléma, hiszen tudjuk, nincs két egyforma előadás sem. A sikeres munka nemcsak az ügyességemen múlik, hanem az aznapi körülményeken, a szereplők lelkiállapotán is” - hangsúlyozta a szegedi színház főfodrásza.

 

A teljes cikk itt olvasható.

süti beállítások módosítása