A RaM Colosseumban lép fel a Los Vivancos

Szerdán mutatkozik be Budapesten a Los Vivancos formáció, amely hét spanyol zenészből és táncművészből áll. Aeternum című műsorukban az ugyancsak héttagú magyar Maszka Band muzsikál.

 

aeternum-los-vivancos-2012

 

Spanyol- és olaszországi turnéjuk, valamint londoni fellépésük után érkeznek Budapestre - közölte az MTI-vel a turné megszervezésében közreműködő Armel Produkciós és Sajtóiroda Nonprofit Kft.


Aeternum című új programjukat Daniele Finzi Pasca (a Cirque du Soleil Corteo című előadásának alkotója), Julie Hamelin ( a Cirque Eloize társalapítója) és Fernando Velazquez (a The Orphanage című film dalainak zeneszerzője) elképzelései alapján állították össze. Flamenco, balett, kortárs tánc, harcművészet, népi hagyomány, akrobatikus mutatványok, varázslat, cirkusz, sodró zene - ezek az összetevők alkotják az Aeternum című programot.

 

 

"Az ember és halhatatlanság között a művészet a kapocs. A művészetben a lehetetlen is lehetséges: bárki megízlelheti az örökkévalóságot, a képtelen fantázia valósággá válhat, a halandó pedig halhatatlanná. Az Aeternumban ízekre szedjük a valóságot, az okkultból a lehető leglátványosabb módon sarjad a szépség" - írják ajánlójukban az alkotók.

 

A Los Vivancos formációt het spanyol zenész és táncművész alapította 2007-ben. Első produkciójukkal, a 7Brothers-szel, amelyet ők koreografáltak, rendeztek, és amelyhez a zenét is maguk szerezték, több mint 35 országban léptek fel több millió néző előtt.

 

aeternum-los-vivancos-madrid

 

Vendégül látta őket Stephanie monacói hercegnő és Antonio Banderas is. A francia énekes és szövegíró, Mylene Farmer Avant Que L’Ombre koncertjéhez ők készítették a koreográfiát, amelyet a párizsi Bercy stadionban, 18 ezer ember előtt mutattak be.


Az Armel Produkció és Sajtóirodával létrejött koprodukció nem csupán a magyar zenészek formációjának – Maszka Band – bevonásával vált részben magyarrá: a darab zeneszerzője, Fernando Velazquez a különleges turné kedvéért a zenét is átdolgozta.


A Maszka Band tagjai: Süveges Renáta (harsona), Sándor Flóra (oboa), Bulatovic Éva (gitár), Vass Noémi (kürt), Oláh Zsófia (ütő), Nagy Eleonóra (trombita) és Muck Éva (basszusgitár).

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása