A VIDOR Fesztiválon folytatja Gothár Vaknyugata

A nyíregyházi VIDOR Fesztiválon való szerepléssel kezdi az új évadot a Kultúrbrigád és az Átrium Film-Színház közös előadása, a Vaknyugat, amely a nyár folyamán a szegedi THEALTER Fesztivál közönségdíját is elnyerte.


Szeptember 2-án este 7-kor a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház nagyszínpadán játssza a kortárs angol-ír szerző, Martin McDonagh darabját Gothár Péter rendezésében Rétfalvi Tamás, Ficza István, Alföldi Róbert és Mészáros Piroska.

 

Vaknyugat olyan alkotások mellett szerepel a versenyprogramban, mint az Örkény Színház Liliomfija (amelyben Ficza István ugyancsak szerepel), az Átriumban is rendszeresen fellépő Pintér Béla és Társulata A 42. hét című előadása, a Katona József Színház A nyaralás című produkciója, a Nézőművészeti Kft. Parti Nagy Lajos által írt Bivaly-szufléja, illetve Székely Csaba Bányavakság című darabjának Szkéné-beli előadása. 

 

Vaknyugat

Fotó: Csányi Mónika

 

Szeptember folyamán a Vaknyugat még egy vidéki helyszínen szerepel: szeptember 25-én a Budaörsi Játékszín meghívását teljesíti a társulat.

Budapesten, az Átrium Film-Színházban az évad első hónapjában két alkalommal, szeptember 14-én és 20-án találkozhatnak a nézők az előadással. Eközben hamarosan kezdődnek a Kultúrbrigád és az Átrium következő közös produkciójának próbái is. Az Igenis, miniszterelnök úr! című politikai bohózat Znamenák István rendezésében, Hevér Gábor, Alföldi Róbert, Ficza István, Parti Nóra és Némedi Árpád szereplésével készül. A premierre a tervek szerint október közepén kerül sor.

 

süti beállítások módosítása