Játékbabák kerestetnek egy kaposvári előadáshoz

A Csiky Gergely Színház a 2013/2014-es évad egyik első bemutatójához, Tomasz Man kortárs lengyel író 111 című drámájához keres játékbabákat.

régi babaMinél régebbi (kopott, koszos, összefirkált, eltört, lenyírt hajú, megroncsolódott), annál jobb! Mindegy, milyen fajta (nagy bébibaba, Barbie-baba, fa, műanyag, textil,…).

 

Akinek van felesleges régi babája, amit szívesen felajánlana kellékként a színháznak, kérjük, jelezze a következő címen: szemeredi.fanni@csiky.hu vagy a 82/528-450-es telefonszámon keresse Szemerédi Fannit vagy hozza be a színház jegyirodájába (Fő utca 7. Európa Park, nyitás: augusztus 21-én, nyitva tartás: hétfőtől péntekig 9.00 – 17.00, szombaton 9.00 – 12.00 óráig)

 

(a történet vége)

 

Fiú hazamegy az iskolából. Lelövi Apát. Megvárja, hogy Anya megérkezzen, majd őt is lelövi. Pizzát eszik, elmosogat. Az éjszakát az erdőben tölti, reggel a Nővérhez megy. A tárgyaláson azt mondja: „A város közepén kössetek fel.” Az orvosok nem állapítanak meg semmilyen pszichés betegséget. Utolsó kép a Fiúról: az ablakhoz megy, kinyitja…

A Fiú születésétől feltételezett haláláig követjük sorsát, egyúttal a család sorsát is. Részben szokványos, részben nem szokványos történéseknek vagyunk tanúi. Hogy a Fiú fél a sötétben, leforrázza magát, az állatos rajzfilmeket bámulja folyton, az oviban szerelemes lesz… Bárkivel megtörténik. Hogy súlyos tüdőgyulladást kap, és a szanatóriumban nagyon egyedül van, hogy egy nyaraláson majdnem megfullad a tengerben, és attól fogva nem megy vízbe, hogy a Nővérét meglesi a fürdőszobában, hogy folyton játék katonákkal játszik, hogy éjjel olykor bevizel… Akár sajátosnak is mondható, nem mindennapos, de elképzelhető történések. Hogy nem akar emberek között élni, tizennégy évesen lelő egy szarvast, tüzet rak szülei ágya alá, pisztolyt lop, és közben egyre inkább Istenhez fohászkodik… Itt már az úgynevezett deviancia jeleit találhatjuk. Majd következik a történet vége.

 

Játsszák: Csapó Virág, Kőrösi András, Fándly Csaba, Grisnik Petra

 

Rendező: Tóth Géza

Bemutató: 2013. szeptember 20.

 

süti beállítások módosítása