Plácido Domingo visszalépett a Rigolettó vezénylésétől

Hogy kímélje magát, mégsem vezényli Giuseppe Verdi Rigolettóját a veronai Arénában Plácido Domingo, aki nemrég tüdőembóliával került kórházba.


A világhírű tenor pénteken dirigálta volna az olasz zeneszerző művét. Helyét Riccardo Frizza veszi át a szervezők tájékoztatása szerint.

 

Placido-Domingo

Fotó: Grag Gorman


Plácido Domingót július közepén engedték ki abból a madridi kórházból, ahová tüdőembóliával szállították be. Az énekes a napokban Anna Netrebko oldalán lépett fel a Salzburgi Ünnepi Játékokon Verdi művében, a Giovanna d'Arcóban.


"Sajnálom, hogy le kell mondanom a Rigolettóról" - üzente az Aréna közönségének Domingo, hozzátéve azonban, döntése lehetővé teszi, hogy augusztusban esedékes további Aréna-beli fellépéseire összpontosítson. Mindez azt jelenti, hogy a tenor várhatóan látható lesz jövő csütörtökön a Verdi és Wagner tiszteletére rendezett gálaesten, amelyet Daniel Harding vezényel, illetve az augusztus 18-i Nabuccóban is.


Domingónak 20-án az Operalia énekverseny győzteseivel kellene fellépnie, 24-én pedig az Aida 1913-as előadásának újráját kell vezényelnie Veronában. Egy napra rá az Operalia fináléján szintén a karmesteri szerep vár rá a tervek szerint.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása