Színházi Forgataggal indul az ősz Marosvásárhelyen

Öt előadást láthatnak a Vásárhelyi Forgatag résztvevői a rendezvénysorozat ideje alatt a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban Színházi Forgatag címen, augusztus 30-tól szeptember 1-jéig.

 

Székely Csaba drámáinak többszörös fesztiváldíjas marosvásárhelyi előadásait láthatják a „forgatagozók” augusztus 30-án, pénteken, illetve augusztus 31-én, szombaton. A Yorick Stúdió és a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház két koprodukciója, a Bányavirág és a Bányavakság nem a megszokott időpontban, hanem 18.00 órakor kezdődik a színház Kisteremében.

 

BANYAVAKSAG Banyai Kelemen Barna Szakacs Laszlo


Két, kifejezetten Vásárhelyhez kapcsolódó előadást is beiktattak a szervezők a Vásárhelyi Forgatag műsorába. Augusztus 30-án, pénteken délután Gáspárik Attila felolvasószínházi előadása keretében kalauzolja el a nézőket az ’50-es évek vásárhelyi hétköznapjaiba egy orvostanhallgató lány naplófeljegyzései alapján, amelyeknek Kenéz Ferenc a Lilike medika leveleíből címet adta.

 

A TER Sebestyen Aba


Augusztus 31-én, szombaton délután pedig a város nemzetközi hírnevű tudósa, Bolyai János életébe vezeti be közönségét Sebestyén Aba, aki  – a Yorick Stúdió produkciójaként – Kocsis István A tér című monodrámáját adja elő.

A Vásárhelyi Forgatag zárónapjának díszelőadásaként a Carmina Burana című táncszínházi produkció tekinthető meg a színház Nagytermében. Carl Orff alkotását Gigi Căciuleanu álmodta színpadra és két évada játssza sikerrel a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház két társulata. A produkcióra szeptember 1-jén, vasárnap várják a nézőket.

 

Az előadásokra augusztus 15-27. között online lehet jegyet váltani a www.biletmaster.ro honlapon, augusztus 27-től pedig a Kultúrpalota jegyirodájában, illetve előadások előtt a helyszínen.

 

CARMINA BURANA Marosvasarhelyi Nemzeti Szinhaz

 

Program:


Augusztus 30., péntek, 16.00 óra:
Kenéz Ferenc: Lilike medika leveleiből – Nemzeti Színház, Underground terem
Augusztus 30., péntek, 18.00 óra:
Székely Csaba: Bányavirág – Nemzeti Színház, Kisterem

Augusztus 31.,szombat, 16.30:
Kocsis István: A tér (a Yorick Stúdió előadása) – Nemzeti Színház, Underground terem
Augusztus 31.,szombat, 18.00 óra:
Székely Csaba: Bányavakság – Nemzeti Színház, Kisterem

Szeptember 1., vasárnap, 19.00 óra:
Carl Orff: Carmina Burana – Nemzeti Színház, Nagyterem

 

süti beállítások módosítása