Teltházzal debütált a Palotakoncert

Az augusztus 10-én megrendezett Budavári Palotakoncert teltházzal, közel kétezer néző előtt zajlott. A szervezők jövőre több alkalommal is felpezsdítenék a Budai Vár hangulatát.


Az idén először megrendezett gálaest kuriózumnak számított, hiszen Kerényi Miklós Gábor rendező és az Operettszínház művészei erre az estére összeállított műsorral kedveskedtek a nézőknek.

1
„A Palotakoncert kezdeményezőinek felkérésére örömmel mondtam igent, mert hiszem, hogy a magyar operett hungarikum, és a Budai Vár csodálatos környezetet teremt ennek az örökké fiatal műfajnak” – fogalmazott a Budapesti Operettszínház főigazgatója. A műsorban valódi klasszikusok kaptak helyet: Osvárt Andrea, az est háziasszonya a Marica grófnőtől a Csárdáskirálynőn át egészen a Denevérig számtalan melódiát konferálhatott fel az oroszlánok által őrzött udvarban.

2
A rendezvényen számtalan külföldi koncertszervező és újságíró foglalt helyet a nézőtéren. Kálmán Yvonne, Kálmán Imre lánya is eljött, akit lenyűgözött a helyszín és a műsor: „Remek kezdeményezésnek tartom a Palotakoncertet, főleg, hogy ilyen nagyszabású gálát ritkán látok utazásaim során”  fogalmazott.

3
Az est főszervezői, Nacsa Olivér és dr. Vadász Dániel elmondták, hogy a rendezvényt övező érdeklődés minden elképzelésüket túlszárnyalta. „Bár nem féltem attól, hogy üres nézőtérrel fogunk szembenézni az esten, de a teltházat jóval meghaladó érdeklődés fölülmúlta a várakozásainkat. A koncerttel hagyományt teremtettünk: 2014-ben több alkalommal is szeretnénk majd felpezsdíteni a Budai Vár hangulatát” – mondta Nacsa Olivér.

4
Az eseményt Vadász Dániel is pozitívan értékelte: „Nagyon izgalmas tapasztalat volt számomra a Palotakoncert, hiszen külföldön sok nagy volumenű koncert szervezésében vettem részt az elmúlt években, de Magyarországon nekem gyakorlatilag ez volt eddig az első. Az már a koncerten is érezhető volt, hogy ez egy igazi siker sztori, de azóta is folyamatosan érkeznek a gratulációk a világ minden tájáról. Biztos vagyok abban, hogy ennek a koncertnek hosszútávon nagyon komoly perspektívája lesz.”


A Palotakonvertet rögzítette a közmédia, így az operett gála kivételes hangulatát a tévénézők is átélhetik az M1-en, augusztus 19-én, 20.15-től.

5
Az esten közreműködött:
Fischl Mónika, Frankó Tünde, Bordás Barbara, Vadász Dániel, Vadász Zsolt, Dolhai Attila, Oszvald Marika, Szendy Szilvi, Dancs Annamari, Faragó András, Gömöri András Máté, Kristóf István, Peller Károly, Kerényi Miklós Máté, Kállay Bori, Brasch Bence, a Budapesti Operettszínház Balettkara, valamint Zenekara
Vezényelt: Makláry László
Rendező: KERO®
Producer: Nacsa Olivér
Művészeti vezető: dr. Vadász Dániel
További információ: www.palotakoncert.hu

 

Forrás: Operettszínház

 

süti beállítások módosítása