Stohl András: "Olyan vagyok, mint a német fociválogatott"

Stohl András Mephisto és Kőműves Kelemen után most Koppány szerepét játssza az István, a király 30 éves jubileumi előadásain. Erről beszélt a Délmagyar.hu-nak. Lapszemle.

 

A delmagyar.hu cikkéből:


"Harminc éve Vikidál Gyula a Koppány mindenkinek. Az internetes fórumokon lehetett olvasni, arról vitáztak a hozzászólók, hogy lehet az, hogy én játszom. Miután Alföldi Robi rendezi, biztos lehet benne a kedves néző: nem véletlenül választott engem" - kezdte Stohl András. A színész szerint nem érdemes összehasonlítani a két alakítást, mert ez egy teljesen más előadás lett, mint az eredeti. "Abban bízom, akik megvették a borsos árú jegyeket, azért jönnek el Szegedre vagy a Budapest Sportarénába, hogy jól érezzék magukat; szeretik Robi rendezéseit, és ne adj’ isten, még engem is kedvelnek" - fogalmazott Stohl András.

stohl

Fotó: delmagyar.hu


Arra a kérdésre, honnan ered a barátságuk, az Asztrik szerepét alakító László Zsolttal, akivel régóta „Alföldi-színészek", úgy felelt: " Zsolttal mi már főiskolások voltunk, Alföldi még ott sem volt, de már arról beszéltek: jön. Pedig még föl sem vették. Utáltam! Ki az az Alföldi? Még itt sincs, és már mindenki róla beszél?! Hamar megtudtuk, hogy kicsoda, mert már főiskolásként is oda kellett rá figyelni. Az első két évben nem voltunk túlzottan jóban. Aztán az egyik vizsgaelőadásom után odajött, és azt mondta, nagyon tetszett neki, amit csináltam. Akkor elpattant egy buborék, onnantól szinte elválaszthatatlanok vagyunk. Hálásak lehetünk a sorsnak, hogy mi hárman egy időben vagyunk egy helyen. Nagyon mások vagyunk külsőre és mentalitásra is, máshogy közelítünk a szerepeinkhez, mégis sokat tudunk egymásnak segíteni. Zsoltban sokkal több a kétely, többet tököl, és abból jól tud dolgozni. Én leblokkolok, ha kétely van bennem. Olyan vagyok, mint a német fociválogatott: rakkolok, mint az állat, lehet, hogy nem szép, amit csinálok, de a végén úgyis mi nyerünk" - árulta el a színész.

A színész az interjúban arra is kitért, nagy váltást jelent, hogy a Vígszínházban folytatja. "Egyelőre még nincs érzelmi viszonyom a Víggel, de az lesz a házam, a hazám. Eszenyi Enikő karizmatikus egyéniség; nagy dolog, hogy minden este 1600 embert kell beültetnie, ezret a nagyszínházba, hatszázat a Pesti Színházba. Ehhez nekem is hozzá kell tennem, amit csak tudok" - fogalmazott Stohl András.

 

A teljes interjú itt olvasható.

 

süti beállítások módosítása