'Szubjektív leltárral' nyitja évadát a Tünet Együttes

A Tünet Együttes Szabó Réka társulatvezető szólóprodukciójával és egy szubjektív leltárral nyitja évadát 2013. szeptember 16-17-én a MU Színházban.


Ez mind én leszek egykor:

 


Szabó Réka a számos külföldi fesztivált megjárt A lila hangyász (1999) és a Lomtalanítás (2006) című szólókat követően tavasszal jelentkezett harmadik alkalommal egyszemélyes produkcióval, amelyben egy 44 éves nő, anya, művész életének számvetését mutatja be.

Kedves akarok lenni. És szeretném, ha eljönnétek. Jó volna, ha kíváncsi lennék rátok. Ha tudnék figyelni. Nincsenek fontos dolgaim. Tiszta a fejem, nem zúg a fülem. Nincs késő. Nem sietek sehova. Körül tudok nézni. Könnyű vagyok és laza. Puha és erős. Ahogy beszívom a levegőt, hosszú és keskeny leszek. Nem kiabálok. Nem basz föl az ideg. Jól alszom. Nem fáj semmim. Nem viszem haza a laptopomat. Van kedvem szeretkezni. Gyalog járok. Meg tudom csinálni.

 

Nem emlékszem, hogy így neveltek volna:


A BBC 7 Up című dokumentumfilm-sorozatában egy hét éves gyermekekből álló csoport sorsa követhető nyomon. A „gyermekek” jelenleg már 56 évesek. A hétévente ismétlődő bepillantás révén teljesen egyedi, ugyanakkor sokban hasonló életutak bontakoznak ki.

Ez volt a kiindulópontja annak a workshopnak, amelyet Ardai Petra, a holland Space Színház alapító tagja tartott 2012 őszén a Tünet Együttesnek. Valós és fiktív emlékeiket gyűjtötték össze egészen az elképzelt 77 éves korig, ebből született az előadás, melynek folytatásaként a 2013-14-es évadban a Space Színház és a Tünet Együttes tovább kísérletezik az egyén és a közösség kapcsolatának feltérképezésével. Közhely című előadásukat 2013. november 29-30-án mutatják be a Trafó Kortárs Művészetek Házában.


süti beállítások módosítása