Borovics Tamás: "Nem lehetek többé az a felelőtlen legény"

Borovics Tamást kérdezte a Nők Lapja. A színész arról mesélt, mivel jár számára a Kaszás Attila-díj, és elhagyná-e Szegedet egy jobb ajánlatért. Lapszemle.

 

A Nők Lapja cikkéből:

"Szerintem a szabadság belső késztetés kérdése. Az attól függ, miként gondolkodunk, élünk, érzünk, viszonyulunk magunkhoz és a világhoz. Apám is, nagyapám is erdész volt, én ott éltem egész gyermekkoromat a hatalmas somogyi ősrengeteg közepén. Nekem az erdő, a természet harmóniája adta meghatározó szabadságélményemet. És hiába költöztem ki a városból, kertészkedek otthon, a végtelenségnek az a mámoros érzése nem jön úgy vissza, mint amikor a természetben éltem" - mesélte Borovics Tamás.

 

A színész arról is beszélt, hogyan éli meg, hogy idén ő kapta a Kaszás Attila-díjat. "Éppen a fenekemet kellene verdesnem a földhöz örömömben, mert ez tényleg akkora megtiszteltetés számomra, ugyanakkor rémületet érzek. Hogy méltó tudok-e lenni a díj súlyához. Az Attila nevét viselő díjban részesültem, nem lehetek többé az a felelőtlen, szabad legény. A felelősséget éppen úgy érzem, nem csupán az örömöt. Mostanában az ünneplésből kicsit több is jutott nekem, mint amihez akár szoktam, akár igényelném, még annál is, mint amennyire rászolgáltam" - fogalmazott Borovics Tamás.


Borovics TamasFotó: nlcafe.hu


A Szegedi Nemzeti Színház társulatának tagja az interjúban azt is elárulta, már az iskolában is problémát jelentett, hogy mindig mindenhonnan kilógott. "Ebből rengeteg gátlásom, komplexusom lett, amelyekkel a mai napig küszködöm. Nehezebben illeszkedem társaságba. Emiatt is lettem talán visszahúzódóbb, gátlásosabb, inkább szemlélődő… A színpadon néhány évig szokatlan volt, hogy míg a többiek hármat lépnek, nekem csak egyet kellett, meg másként kellett gesztikulálnom, de azóta megszoktam, és igyekszem e sajátosságomat az előnyömre fordítani" - hangsúlyozta a színész.

A kérdésre, eljönne-e Szegedről, ha kapna egy kecsegtető ajánlatot, Borovics Tamás így felelt: "Egy-egy izgalmasnak ígérkező szerepre bármikor és bárhova! Érdekelnének a másfajta kihívások, körülmények, a lényeg csupán annyi, hogy aztán munka végeztével visszasiethessek. Szegedre, a házamba, a kertemhez és főként a családomhoz."

A teljes interjú itt olvasható.

 

süti beállítások módosítása