Pótfelvételit hirdet a KIMI

A Keleti István Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Művészeti Szakközépiskola (KIMI) felhívása.

kimi logo
Pótfelvételit hirdet 18-21 éves korú érettségizett fiatalok számára a 2013/2014-es tanévben induló, gyakorlatos színész szakképesítést adó, 2+1 éves OKJ-s képzésére a Keleti István Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Művészeti Szakközépiskola (KIMI). 

Pótfelvételi: 2013. augusztus 28. (szerda) 10.00

A felvételi helyszíne: KIMI, VI. ker. Szondi u. 83 - 85.

Botos É Vass Gy318

 

A képzésről:

 

A KIMI egy művészeti iskolahálózat, melynek névadója, Keleti István színházpedagógusként számos generáció gondolkodására, kifejezésmódjára hatott diákszínpadoktól egészen a főiskoláig, színházakig.

Az iskola szakképzési központja több mint egy évtizede négy budapesti (Vörösmarty Mihály Gimnázium, Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakközépiskola, Nemes Nagy Ágnes Humán Szakközépiskola, Weöres Sándor Gimnázium) és négy vidéki (Horváth Mihály Gimnázium – Szentes, Ady Endre Gimnázium – Debrecen, Zrínyi Ilona Gimnázium – Miskolc, Kazinczy Ferenc Gimnázium – Győr) alapfokú tagintézmény drámatagozatos vagy szakirányú képzésével együttműködve számos fiatalt indított el művészeti vagy egyéb humán felsőfokú oktatási területeken, akik közül ma már sokan diplomás színészként, rendezőként az ország kiemelt kőszínházaiban, és nemzetközi hírű független színházi társulatoknál vállalnak munkát, játszanak jelentős szerepeket.


A képzés során a felvételt nyert tanulók a színházi és filmszínész illetve a bábszínész szakmairányok közül választhatnak. Az intézmény tanárai elismert drámapedagógusok, előadóművészek, elméleti és gyakorlati szakemberek. Az iskola színházi terei mellett az oktatásba bekapcsolódó Kolibri Színház, Bárka Színház és más befogadó színházak professzionális hátteret adnak a szakmai vizsgaelőadásokhoz, színjátszó találkozókhoz, fejlesztő tréningekhez, workshopokhoz. A KIMI-s diákok szakmai gyakorlatként repertoárdarabokban, színházi koprodukciókban léphetnek fel vagy akár önálló produkciókat hozhatnak létre és mutathatnak be ezekben a műhelyekben.

 

PICT0236


A képzés tandíja: 260000.- forint/tanév, amiért a fenti lehetőségeken túl – természetesen a tanulói jogviszonnyal járó igazolások mellett – több mint heti 30 tanórát biztosítanak a diákoknak a színészmesterség, bábszínészi alakítás, bábkészítés, ének- és hangképzés, zenés mesterség, művészi beszéd, beszédtechnika, tánc, színpadi mozgás, színház- és drámatörténet, dramaturgia, művelődéstörténet, esztétika tantárgyakból.

A felvételizőknek legalább 5 különböző hangulatú verssel, 3 drámai monológgal és 2 különböző stílusú dallal kell készülniük, amikből a felvételi bizottság tagjai válogatnak, és hoznak játékhelyzetbe.

A jelentkezési lapokat 2013. augusztus 27-ig e-mail-en kimi@kimi.hu címre, vagy augusztus 28-án a felvételi vizsga előtt személyesen lehet benyújtani. A felvételi eljárásnak különdíja nincs!

 

Kép 045
A jelentkezési lap innen letölthető.

További felvilágosítás:
Moravetz Edina, iskolatitkár
06 - 1 - 486 - 0510 
06 - 30 - 466 - 2735
kimi@kimi.hu

 

www.kimi.hu

 

süti beállítások módosítása