Társadalmi túlélő show is szerepel majd a kolozsvári színház évadában

Társadalmi túlélő show-val, Esterházyval és George Banu Nemzetközi Találkozóval várja többek között a közönséget a Kolozsvári Állami Magyar Színház.


Hivatalosan is megnyitotta augusztus 20-án a 221. színiévadot a Kolozsvári Állami Magyar Színház. Az évadkezdő társulati gyűlést követően, már elkezdődtek a Bohumil Hrabal Őfelsége pincére voltam című nagytermi előadás próbái Michal Dočekal cseh rendezővel. A társulat részt vesz a Szputnyik Hajózási Társaság és az Európai Színházi Unió projektjében, amelynek író-rendezője Bodó Viktor. A Kolozsvári Állami Magyar Színház nagyszínpadán a Social Error – Utolsó ember... című előadást november elején tűzik műsorra két alkalommal.

 

Folytatódik az irodalmi és zenés programsorozat is, ahol Esterházy Péter, Dragomán György és György Péter esztéta vendégszerepel majd. A magyar színház ugyanakkor a Kolozsvári Nemzeti Színház mellett társszervezője a George Banu színházkritikus tiszteletére október 3–6. között megszervezendő George Banu Nemzetközi Találkozónak is.

 

kolozsvar

Übü király Fotó: Bíró István, huntheater.ro
 

A társulati gyűlésen Tompa Gábor igazgató ismertette az új évad bemutatóit és műsoron tartott előadásait: Johannes von Tepl: A földműves és a halál (stúdió, rendező: Mihai Măniuțiu), Bohumil Hrabal: Őfelsége pincére voltam (nagyterem, rendező: Michal Dočekal), Demény Péter: Bolero (stúdió, rendező: Albu István), Roger Vitrac: Viktor, avagy a gyermekuralom (nagyterem, rendező: Silviu Purcărete), Miroslav Krleža: Léda (nagyszínpad, rendező: Robert Raponja), A.I. Vvegyenszkij: Ivanovék karácsonya (stúdió, rendező: Urbán András), Stephen Sondheim: Sweeney Todd (nagyszínpad, rendező: Dragoş Galgoţiu), Caravaggio (stúdió, rendező: Robert Woodruff), Stephanie Robinson & Theodore Shank: Serena in X-tremis (nagyszínpad, rendező: Albu István).


A nézők új szereposztással tekinthetik majd meg Visky András Visszaszületését (rendező: Tompa Gábor) és A.P. Csehov Ványa bácsiját (rendező: Andrei Șerban). Felújításra kerülnek az eddigi évadok olyan előadásai is, mint a Csipke, a Nem élhetek muzsikaszó nélkül, vagy a Don Juan ünnepélyes vacsorája.

 

Forrás: Kolozsvári Állami Magyar Színház

 

süti beállítások módosítása