Ónodi Eszter: "Ma is gátlásos vagyok"

Nemrég nyerte el a monte-carlói televíziós fesztivál legjobb női főszereplőjének járó díját, miközben oszlopos tagja a Katona József Színháznak. Ónodi Esztert kérdezte a HVG. Lapszemle.

 

A HVG cikkéből:

"Sokáig tartott, mire elfogadtam, hogy a színpadon valószínűleg soha nem leszek olyan sikeres, mint a filmekben. Egy időben azt gondoltam, biztos azért van, mert kicsi a szemem, és a nézőtérről nem látszik, ami persze hülyeség" - mesélte Ónodi Eszter.

Deák Krisztina Aglaja című filmjéről - melynek főszerepéért Monte Carlóban díjazták - elmondta, évekig forgattak, és mire befejezték, összeomlott a magyar filmfinanszírozás. "Gondoltam, ez az én formám, itt van ez a szuper szerep, mégsem sül el a dolog. Amikor három évvel később bemutatták, épp egy színházi szereppel, a Jadvigával voltam elfoglalva. Csak kóvályogtam az Aglaja díszbemutatóján, nem találtam a helyem" - idézte fel Ónodi Eszter.

onodi aglaja
A színésznő azt is elárulta, ma is gátlásos, ez nem változott az évek során. "De ezt boldogan vetkőzöm le a színpadon, mert a szerep nem én vagyok. Törőcsik Marival értek egyet, aki azt mondta: ha ki van írva a színlapra, hogy kit játszik, onnantól kezdve az már nem ő."

A Katona József Színház társulatának tagja kitért arra is, hogy nehéz volt számára kommersz filmek után a színpadon játszani. "Meglehet, csak az én üldözési mániám volt, de sokáig úgy éreztem, hogy a Katona közönsége nagy megvetéssel viseltetik a közönségfilmes megnyilvánulásaim iránt" - fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogy tudatosan tartózkodik-e a politikai szerepvállalástól, Ónodi Eszter elmondta, néhány ügyben megkeresték, de olyannal még nem, ami annyira "feszítette" volna belülről, hogy azt érezze, muszáj odaállnia mellé. "Ráadásul, ha így tennék, az újságírók folyton ilyenekről kérdezgetnének, én meg nem biztos, hogy jól tudnék válaszolni. Tisztában vagyok a korlátaimmal" - mondta a színésznő, aki azt is közölte: színidirektori és rendezői ambíciói sincsenek, nagyon jól "elvan" a szakmájával.

A teljes interjú a HVG e heti számában olvasható.

 

süti beállítások módosítása