Balázs Péter is pályázik a Vígszínházra

Két pályázat érkezett a Vígszínház, és négy a Budapesti Operettszínház vezetésére a hétfői határidőig; az MTI értesülése szerint a prózai színház vezetésére Eszenyi Enikő és Balázs Péter, a zenésére Kerényi Miklós Gábor, Bozsó József, Nagy Viktor és Tokody Ilona pályázott.


A Fővárosi Önkormányzat az MTI kérdésére kedden közölte: a Vígszínház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatói álláshelyére a benyújtási határidőig, 2013. augusztus 26-ig 2 pályázat, a Budapesti Operettszínház főigazgatói álláshelyére 4 pályázat érkezett. A munkakörök betöltéséről a szakmai bizottságok véleményét is mérlegelve a Fővárosi Közgyűlés dönt a benyújtást követő 60 napon belül.


Az MTI érdeklődésére a Vígszínház közölte: a jelenlegi igazgató, Eszenyi Enikő - korábbi nyilatkozatával összhangban - beadta pályázatát a színház további vezetésére. Balázs Péter, a Szolnoki Szigligeti Színház jelenlegi igazgatója szintén megerősítette az MTI-nek, hogy beadta pályázatát.

 

vigszinhaz

 

Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operettszínház vezetője ugyancsak megerősítette korábbi közlését, amely szerint pályázik az igazgatói posztra. Az MTI értesülése szerint rajta kívül Bozsó József énekes, Nagy Viktor rendező és Tokody Ilona operaénekes is pályázott.


A Vígszínház és a Budapesti Operettszínház vezetésére július 26-án írta ki a pályázatot a Fővárosi Önkormányzat, miután a jelenlegi vezetők mandátuma 2014 januárjában lejár.


Az előadó-művészeti törvény értelmében fél évvel a jelenlegi vezetői megbízatás lejárta előtt kell az állásokra pályázatot kiírni.


A Vígszínház igazgatója, Eszenyi Enikő megbízása 2014. január 31-én jár le. A kormany.hu honlapon közzétett kiírás szerint a kiemelt minősítésű előadóművészeti szervezetként nyilvántartásba vett egytagozatos prózai színház ügyvezető igazgatói munkakörének betöltésével járó feladatok között van a színház művészeti programjának és gazdasági-üzemeltetési programjának kidolgozása és megvalósítása, valamint szervezeti, vezetési, működési feltételeinek megvalósítása.


A pályázat feltételei között van évente legalább 300 előadás megtartása, saját társulattal legalább évi két bemutató létrehozása. A megtartott előadások legalább 75 százalékának a színház saját produkciójának kell lennie, és - valamennyi játszóhelyet figyelembe véve - átlagosan legalább 70 százalékos látogatottsággal kell működnie.


A Budapesti Operettszínház főigazgatója, Kerényi Miklós Gábor megbízása szintén 2014. január 31-én jár le. A kormany.hu honlapon megjelent kiírás szerint a posztra pályázónak a nemzeti minősítés megtartása érdekében évente legalább 450 előadás megtartásáról kell gondoskodnia, 300 ezres fizetőnézőszám elérése mellett. A klasszikus nemzeti operettrepertoár rendszeres bemutatásával párhuzamosan a kortárs magyar zenemű-irodalom fejlesztését is elő kell mozdítania.


A pályázati feltételek között szerepel, hogy évadonként legalább egy új magyar zenés mű, és saját vagy koprodukcióban készülő opera bemutatóját kell megtartani az Operettszínházban. Elvárják, hogy a produkciót legalább 15 előadáson műsoron tartsa a színház. Szezononként legalább két, különböző fiatal korosztálynak szóló produkció létrehozása is a feltételek között szerepel. Az új főigazgató vezetésével a Budapesti Operettszínháznak évadonként legalább egy sajátos karakterű országos vagy nemzetközi jelentőségű előadóművészeti fesztivált kell szerveznie.


A kiírt vezetői munkajogviszony 2014. február 1-jétől 2019. január 31-ig tart. A pályázatokat az anyag benyújtását követő hatvanadik napig, szeptember 26-ig kell elbírálni.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása