A Szkénében ünnepel a 15 éves Pintér Béla Társulat

A zsúfolt nyári program után bemutatókban, újdonságokban bővelkedő évaddal készül idén is a Szkéné Színház. A korábbi évek hagyományaihoz a 2013/14-es évad bemutatói is mind koprodukcióban készülnek, ezzel is támogatván a színházba érkező alkotókat, társulatokat.

 

Az első bemutatót, Székely Csaba többszöresen díjazott Bánya-trilógiájának befejező darabját, a Bányavízet szeptember 17-én és 18-án láthatja először a közönség Csizmadia Tibor rendezésében, aki ezzel elsőként rendezi meg mindhárom részt.

 

Szeptember végi bemutatóra készül Pintér Béla: Titkaink című darabja ezúttal az ügynöktémát dolgozza fel.

 

pinter bela

Pintér Béla (Fotó: delmagyar.hu)

 

Az őszi hónapokban két táncbemutatóval várják a nézőket: a Feledi Project Öngyilkos érzelmek című előadásának alapötletét az A Single Man című regény és film adta, a 11 című előadás pedig összművészeti kísérlet, amelyben a film, a tánc, a zene ötvöződik a PSIX Project előadásában.


A 2010-ben alakult és tavasszal a FESZ Pályakezdő díjában részesült k2 színházi társulás Shakespeare A vihar című drámáját dolgozza fel meglepetés alkotókkal VIHARok címmel.

 

Most már visszatérő vendégnek nevezhető a Vádli Alkalmi Színházi Társulás, akik Paul Foster I. Erzsébetét mutatják be Fodor Tamással a főszerepben, Szikszai Rémusz rendezésében. A FORTE Társulat sem először játszik a Szkénében, akik egy fiatal angol írónő, Helen Edmundson Írtás c. darabját dolgozzák fel Horváth Csaba rendezésében.

 

horvath csaba

Horváth Csaba

 

2014 tavaszán ősbemutatóval tér vissza a Nézőművészeti Kft. Artur Palyga A zsidó című, 2008-ban íródott művével. A Kft. tagjait ezúttal Lázár Kati és Sárközi-Nagy Ilona egészítik ki.

A három évadot megélt Jövőtánc sorozat után ismét különleges helyszínen, a Ráday utcai Púder Bárszínházban indít útjára a Szkéné egy kortárs költők, irodalmárok és táncosok közös alkotásaiból álló sorozatot Táncversek címmel. A programok művészeti vezetője Horváth Csaba koreográfus-rendező, a Forte Társulat vezetője lesz.

Pintér Béla és Társulata idén decemberben lesz 15 éves, ezért a 2013-as év utolsó hónapja ünnepléssel és csupa meglepetéssel telik: az eddigi 19 előadásból kettő kivételével mindet előveszi a társulat, amelyeket kronológikus sorrendben tűznek műsorra!

Forrás: Szkéné Színház

 

süti beállítások módosítása