Zeneszerzői pályázatot írt ki a Góbi Rita Társulat

A Góbi Rita Társulat pályázatot ír ki színházi zeneszerzők számára egy 20 perces táncszínházi előadás zenei részének megalkotására.

 

A Góbi Rita Társulat felhívása:

 

A társulat a 2014-ben megvalósuló Gyöngyhalászok című, az Erkel Színházban bemutatásra kerülő táncelőadásukhoz keres zenei közreműködőt.

 

A készülő zeneműről:

Az előadás témája szorosan kötődik a gyöngyhalászat és a gyöngyhalászok életveszélyének szimbolikusságához. Nincs rá garancia ugyanis, hogy azok, akik segédeszközök nélkül tengerfenékre merészkednek, túlélik majd a kalandot, viszontláthatják a napfényt. Viszont nincs az a kincs, amely erős eltökéltség, magabiztos bátorság nélkül megszerezhető, birtokolható lenne. Csakis karakteres vágy győzhet a gyávaság felett. Kulcsszó: víz. A táncszínházi előadás ennek a gondolatnak fog érzéki formát adni. 

 

gobi rita


Leírás:
- a zene természeti, éteri hangjai
- szárazföldről indulás, mélyre jutás, további mélységek, 3 stáció, mint a népmesékben, 3 kapu amin át kell jutni. Mindhárom stációban vannak akadályok, tanítások, amin át kell törni. Minél mélyebbre jutunk annál bonyolultabb, dinamikusabb, poklok pokla van jelen, amiből felhozok valamit a tenger felszínére.
- opcionálisan: Bizet A gyöngyhalászok című operájának motívumai
Mind a három stáció külön zenei tétel, külön zenei egység, különböző hangulat megjelenítése a fontos, úgy, hogy mindenhol jelen van a természet, a tenger morajlása, csendje, hangjai.

Az előadás zenéje a koreográfiára és a képekre fog épülni.
- Természeti hangok (kagylók hangjai, fúvósok, madarak, sirályok, hajók hangjai) és az elektronika összefonása, keresztezése
- dinamikus lüktetés, tempó, amely az előadás és a mozdulatok dinamikáját adja (és számunkra a tenger veszélyét, nagyságát, mélységét, félelmét, erejét jelenti).
FONTOS: természeti hangok, klasszikus és kortárs zene ötvöződése a cél
A zeneszerző szorosan együtt kell működjön a koreográfussal az alkotófolyamat teljes időszakának során.

A jelentkezéshez szükséges:
- önéletrajz
- rövid (max. 1200 karakter) koncepció
- linkek az eddigi referenciamunkákhoz, zeneművekhez (zenei jelek, miniatúrák, irányok, amelyek akár a koncepcióhoz is kapcsolódnak)
Jelentkezni a gobidance@gmail.com címen lehet.
Díjazás megegyezés szerint.
Jelentkezési határidő: 2013. szeptember 30.

 

Forrás: gobirita.hu

 

süti beállítások módosítása