Irodalmi-zenés sorozatot is indít a Radnóti

A négy bemutató mellett bukaresti vendégszereplést és irodalmi-zenés sorozatot is tervez az idei évadban a Radnóti Színház, ahol az új évadban Alföldi Róbert is rendezni fog. Az évadnyitón bemutatták a társulat két új tagját is.

Az évad október 27-én Mohácsi János és Mohácsi István Nemzetközi sikerre való tekintet című darabjával indul, majd  Ibsen: Hedda Gabler című művét tűzik műsorra. A Valló Péter által rendezett darabot decemberben mutatják be Petrik Andrea főszereplésével.

 

 

phoca thumb l bolhaafulbe domolky daniel web 023

Kováts Adél és Szervét Tibor a Bolha a fülbe című előadáson, amelyet továbbra is láthatnak majd, fotó: Radnóti Színház

 

 

Arthur Schnitzler Anatol és a nők című darabjának bemutatóját Bálint András rendezésében 2014. március 2-án tartják, a főszerepeket a társulathoz újonnan csatlakozó Pál András és Schneider Zoltán játssza.

Az utolsó premier a repertorában 2014. május 11-én Csehov Platonovja, amelyet Alföldi Róbert rendez. 

 

A hétfői évadnyitó ülésen Bálint András igazgató beszámolt a nyári erdélyi turnéról, amelynek során a Bárány Boldizsár című mesejátékot adta elő a társulat a dévai és a tusnádfürdői gyermekotthonok lakói és a környéken élő gyerekek számára. 

 

Kiemelte: a társulat szeptember 14-én a Bukaresti Nemzeti Színházban lép fel a Vágyvillamos című darabbal, majd részt vesz az Évadnyitó színházi korzón az Andrássy úton szeptember 22-én, két nappal korábban pedig a Színház hátulról elnevezésű programjukkal várják az érdeklődőket. 

 

A teátrumban új sorozat is indul Irodallam címmel, amelynek keretében Dinyés Dániel zeneszerző a Radnóti Színház színészeivel készít önálló esteket az irodalom és a zene kapcsolatáról. Folytatódik Krizsó Szilvia Libikóka című sorozata is: az október 30-i előadás két meghívott vendége Závada Pál író és Kulka János színművész.

 

Színházi beavató programjukban az előadások előtt tartott félórás kulisszajárásra elsősorban diákokat várnak,  a Ráhangoló beszélgetésekre és a Vasárnapi Szalonokra viszont minden korosztályból várják a résztvevőket.

 

Az évadnyitó ülésen az igazgató bemutatta a társulat két új tagját, Andrusko Marcellát és Pál Andrást, valamint  Móga Piroskát, aki a Kaposvári Egyetem hallgatójaként vesz részt a társulat életében.

 

 

 

 

süti beállítások módosítása