A Kabaréban debütál Michelle Williams a Broadwayn

Liza Minnelli Kabaréban játszott híres szerepében debütál jövőre Michelle Williams a Broadwayn.

A Brokeback Mountain - Túl a barátságon sztárja Alan Cumming oldalán alakítja majd Sally Bowlest a musical felújításában. Williams Emma Stone helyett ugrott be a szerepbe, mivel az eredetileg felkért színésznőnek időpont egyeztetési nehézségei támadtak - közölte szerdán a Roundabout Színházi Társulat.

 

michelle williams

Michelle Williams
 

 

 

A darab első nyilvános előadásai március 21-én kezdődnek, a premiert a Roundabout társulat Studio 54 színházában április 24-én tartják. A színházban 1998 és 2004 között több mint kétezerszer játszották a Kabarét, az első évben a legjobb musical felújításként elnyerte a Tony-díjat.

 

A náci Németország születésének hajnalán, 1931-ben játszódó darabot Sam Mendes és Rob Marshall állítja színpadra, valamint a koreográfiáért is Marshall felel.
Minnelli a Broadwayn és 1972-ben a filmvásznon is eljátszotta Sally Bowles szerepét, amelyet később olyan színésznők is megkaptak, mint Jill Haworth, Gina Gershon, Melina Kanakaredes, Natasha Richardson, Lea Thompson vagy Judi Dench.

 

Williams filmes pályafutása 2005-ben a Brokeback Mountain című Ang Lee-drámával ívelt a magasba, három Oscar-jelölése közül az elsőt a filmben nyújtott játékáért kapta: a meleg cowboyt alakító Heath Ledger elutasított feleségét játszotta. (Ledger, aki az életben is partnere és gyermeke apja volt, 2008-ban véletlen gyógyszer-túladagolás miatt hunyt el.)

 

A 33. évét szeptember 9-én betöltő színésznő további fontos munkái között tartják számon a Blue Valentine, az Egy hét Marilynnel és a Viharsziget című filmeket, legutóbb pedig Sam Raimi rendezte az Óz, a hatalmas című produkcióban.

 

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása