Meghallgatták az igazgatójelölteket - Kerot, Eszenyit és Balázst támogatták

A szakmai bizottságok csütörtökön meghallgatták a Vígszínház és az Operettszínház igazgatójelöltjeit. 


Ahogy arról tegnap beszámoltunk, a Vígszínház-pályázatot elbíráló szakmai testület tagja volt Bordogi Gyula, a Nemzet Színésze, Piros Ildikó színésznő, Csiszár Imre rendező, a szolnoki színház társulati tagja, Reviczky Gábor, a Nemzeti Színház új színésze, aki egészen a múlt évad végéig a Vígszínház csapatát erősítette.

A szakma képviselőin kívül önkormányzati és minisztériumi képviselők is szavazhattak, mindannyian két voksot adhattak le a jelöltekre, Eszenyi Enikőre és Balázs Péterre. Reviczky elfoglaltságai miatt írásban küldte el szavazatát, amelyet érvénytelennek nyilvánítottak. Az eredmény így is döntetlen lett, Eszenyire és Balázsra is hárman voksoltak, bár a jelenlegi igazgató esetében ketten nemmel szavaztak, míg a szolnoki igazgató esetében ketten tartózkodtak.

Az Operettszínházra pályázó Kerényi Miklós Gábort, Nagy Viktort, Tokody Ilonát, és Bozsó Józsefet Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője, Román Sándor táncművész, Huszti Péter színész-rendező és Kolti Helga színésznő hallgatta meg az önkormányzati és minisztériumi képviselők mellett. Információink szerint a kilenctagú bizottságból többen tartózkodtak, de öt szavazatot kapott a jelenlegi főigazgató, Kero, egyet Bozsó József és egyet Nagy Viktor. Tokody Ilonát senki nem javasolta az Operett élére.

A végleges döntést a Fővárosi Közgyűlés fogja meghozni. (Idén januártól az új önkormányzati törvény nem teszi lehetővé, hogy a Fővárosi Közgyűlés átruházza a döntés jogát például Tarlós István főpolgármesterre. Az új szabályok értelmében Tarlós István nem bírálhatja fölül a Közgyűlés döntését. A változás jogszabályi hátteréről: 2013. január 1-től nem Főpolgármester gyakorolja a gazdasági társaságok első számú vezetői felett az alapvető munkáltatói jogokat, tekintettel arra, hogy a korábban hatályos Ötv.-vel ellentétben a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény már nem teszi lehetővé, hogy ezeket a munkáltatói jogokat a Fővárosi Közgyűlés másra átruházza.)

 

Színház.hu információ

süti beállítások módosítása