Jótékonysági aukcióval és ősbemutatóval vár az Átrium

Szeptember 5-én Csáki Judit: Alföldi színháza – Öt nemzeti év című könyvének bemutatásával elkezdődött az Átrium Film-Színház új évada, melyen a továbbiakban ősbemutató, jótékonysági árverés és népszerű előadások szerepelnek.

 


Az évad első bemutatójaként szeptember 27-én egy komédiát láthat a közönség, Divinyi Réka: A szűz, a sóher, a mikulás és a többiek című darabját. Divinyi Réka nevéhez fűződnek az elmúlt évek legsikeresebb magyar vígjátékai. Ő írta a Csak szex és más semmi, a Szabadság, szerelem, a Kaméleon, a Lora és a Valami Amerika 2 forgatókönyvét is, most pedig a Spirit Színház felkérésére Machiavelli Mandragóráját dolgozta át. A darabot Magács László rendezi, a főbb szerepekben Lázár Kati, Szerémi Zoltán, Horváth Szabolcs és Bende Kinga lesz látható.


Szeptember 19-én az értelmi sérült fiatalokból álló Baltazár Színház lesz az Átrium vendége. A Múló rúzs című Baltazár-kabaré az idő múlásáról szól, arról, hogy a velünk született bölcsesség nem veszett el, csak ahogy öregszünk, egyre inkább elfelejtjük, és újra meg kell találni magunkban az igaz, tiszta embert.

 

vaknyugat

Alföldi Róbert, Rétfalvi Tamás - Vaknyugat (fotó: Mészáros Csaba)


Továbbra is látható lesz tavalyi évad egyik nagysikerű előadása, az Átrium és a Kultúrbrigád közös produkciója, a Vaknyugat. Az évad első hónapjában két alkalommal, szeptember 14-én és 20-án láthatják a nézők Martin McDonagh tragikomédiáját Rétfalvi Tamás, Ficza István, Alföldi Róbert és Mészáros Piroska szereplésével.

 

Szeptember 17-én kerül sor a Közelebb… című jótékonysági aukcióra. A tíz fotóból álló sorozaton ismert színészek és Rett-szindrómás lányok szerepelnek. Az aukció célja, hogy a fotók elárverezése során befolyt összegből tábort szervezzenek a Rett-szindrómás lányoknak, és egy olyan szakemberekből álló csapatot biztosítani a számukra, akik a mindennapi nehézségekben tudnak segítséget nyújtani a családoknak.

 

Pintér Béla c dobos tamas pb 4 web

Fotó: Dobos Tamás


A Magyar Dráma Napja alkalmából szeptember 21-én A ma született címmel Pintér Bélával Till Attila beszélget. A zenéről Kovács Márton, Zságer-Varga Ákos, Wágner Puskás Péter és Némedi Árpád gondoskodik.

 

A hónap lezárásaként az Átrium vendége lesz a Design Hét. Szeptember 29-én 10 órától este 18 óráig a Kreatim – Design Aid kiállítás és vásár biztosítja a kellemes időtöltést az Átrium Kávézóban. A vásár a social designra, a művészetterápiás és szociális foglalkoztatás területére koncentrál.

 

Forrás: Átrium

 

süti beállítások módosítása