Színpadtechnikai bemutatót is tartanak - Nyílt nap a győri színházban

A pincétől a padlásig bebarangolhatják a Győri Nemzeti Színház minden zugát azok az érdeklődők, akik ellátogatnak a teátrum szeptember 12-i nyílt napjára.

 

Az idei nyílt nap újdonsága és talán leglátványosabb programja a színpadtechnikai bemutató lesz. A nézők bepillantást nyerhetnek mindazon technikai csodák világába, amelyek segítségével a színpadi varázslatok megszületnek. A legszerencsésebbek testközelből élhetik át, milyen, amikor a színpad forog, süllyed vagy emelkedik. Bemutatják, mi mindenre képes a Győri Nemzeti Színház hang- és fénytechnikája, valamint lelepleznek néhány trükköt is.

 

kulissza gyor


Az érdeklődők ízelítőt kaphatnak a Győri Balett bemutatójából, a Szentivánéji álomból, és Hegedűs Ildikóval és Kszel Attilával bepillantást nyerhetnek a Hetedhét című darab előkészületeibe is. Lesz drámajáték, táncgyakorlat, "Ki tud legtöbbet a Győri Nemzeti Színházról?" kvíz, valamint nyereményjáték.

 

A házigazdák étellel és itallal is kedveskednek a vendégeknek. A pörkölt már hagyományos, csakúgy, mint a "kissfröccs". Előbbit Forgács Péter színházigazgató, utóbbi Kiss János, a Győri Balett vezetője kínálja. A legnépszerűbb programokra regisztrálni szeptember 9-től, reggel 9 órától lehet személyesen a színház szervezési osztályán.

 

Forrás: Színház.hu, Győr Plusz

 

süti beállítások módosítása