Újra Eszenyit! - Többezren támogatják az igazgatónőt a Facebookon

2013 augusztus végén megalakult az Újra Eszenyit Facebook oldal, a lájkolók száma már meghaladta a négyezret. "A Vígszínház élére is jóembert keresünk!" - közölték az oldal szerkesztői.


"Én népszínházban gondolkodom, a nyitott színházban hiszek. Egy olyan színházban, ahová sok ember jár, mindenféle pártból és rétegből, szegények és gazdagok, mindenféle felekezetből, hiszen ez nagyszínház. Mi mindig a körülöttünk lévő világgal foglalkozunk. Úgy gondolom, hogy egy ekkora színháznak, mint a Víg, úgy kell politizálnia, hogy nagyon jó előadásokat hoz létre, és sok ember számára tesz fel fontos kérdéseket." (Eszenyi Enikő)

 

foto

 

"Ez is egy sorsfordító döntés lesz, és a közönségnek, a kultúrát - és azon belül a színházat - szeretőknek ebben a helyzetben is ki kell állnia Eszenyi és a Vígszínház mellett!!" - írják az igazgatói pályázat kapcsán a szervezők, akik olyan színházszeretőknek hozták létre az oldalt, akik egyetértenek azzal, hogy Eszenyi Enikő maradjon a Vígszínház igazgatója. Azt gondolják, hogy Eszenyi Enikőnek sárdobálás nélkül is nyernie kéne, és ehhez egy elegáns, "minden színház-szakmai érven kívüli negatív megnyilvánulástól mentes" közösségi kampányt szeretnének biztosítani.

 

 

A Facebook oldalt itt elérhetik.

 

 

süti beállítások módosítása