Kamarás Iván: "Kiszálltam a taposómalomból"

Kamarás Iván a Magyar Nemzetnek mesélt külföldi filmes munkáiról és arról, végleg szakított-e a színházzal. Lapszemle.

 

A Magyar Nemzet cikkéből:


"Ötödik éve kezdtem el a teljes szabadúszást és a színháztalanságot. Feladtam azt az életet, amikor a színházból rohantam a szinkronba, éjszaka pedig alvás helyett alternatív műhelyekben igyekeztem feltöltődni. Kiszálltam a taposómalomból egy másik szakmai kísérletért, ha úgy tetszik, új tanulnivalóért, ami a filmezés" - kezdte Kamarás Iván.

A színész elmondta, idén tíz filmje jön ki, ebből kettő magyar, a többi külföldi. "Van köztük kis költségvetésű produkcióban nagy szerep, nagy költségvetésű filmben kis epizód- vagy karakteralakítás. A karrierem szempontjából például fontos lehet a Strike Back című HBO-sorozat. Velük forgattam Dél-Afrikában és itthon is. A Mark című film első és második része is jelentős ilyen szempontból. A harmadik részben, amit őszre terveztek, de csúszik valamiért, már én lennék az abszolút főszereplő. Nem rossz egy plakáton szerepelni Eric Robertsszel" - mesélte Kamarás Iván.

 

kamaras ivan

Fotó: Székelyhidi Balázs, mno.hu


A kérdésre, végleg lezárult-e a színházi korszaka, Kamarás Iván így felelt: "Nincs végleg, de most úgy érzem, ebből mindent kihoztam, amit csak tudtam. Nem látom a jövőt, de most a filmezést szeretném alaposan megtanulni. Máig kapok színházi felkéréseket, köztük olyanokat is, amik nagyon érdekelnének, de nem fér bele az életembe, hogy fél évekre lekössem magam. (...) Társulati tagként jó volt a rendszeresség, a közösség, amihez tartoztam, a biztonság. De közben mindez iszonyú nyomást is jelent. Úgy éreztem, hogy megint el kell jutnom ahhoz az állapothoz, amikor akarok dolgozni. Nem szerettem azt érezni munka közben, hogy csak legyünk már túl az estén. Mióta nem játszom színházban, illetve sokat dolgozom külföldön, érzem, hogy foszlanak le rólam a manírok."

 

A teljes interjú itt olvasható.

 

süti beállítások módosítása