Szerdán indul a MASZK őszi műsora

A MASZK Egyesület beavató színházi programjának előadásaival szerdán elkezdődik az őszi műsor a szegedi Régi Zsinagógában, ahol irodalom, zene, tánc is várja a közönséget szeptemberben.


Elsőként a Nézőművészeti Kft. és a Manna Kulturális Egyesület Ady/Petőfi című produkcióját láthatják a nézők. A Scherer Péter rendezésében színpadra kerülő előadás nem szokványos előadói stílusban és személyességgel kísérli meg közel hozni a közönséghez nagyjaink hétköznapi problémáit, családi életét, örömeit és bánatait.


Szeptember 16-án a Mándy Ildikó Társulata Shakespeare Szonettek című darabja szerepel a műsoron. A szonettek feldolgozásában a szöveg mellett a vizualitás és Szalontay Tünde színpadi játéka dominál.

 

adypetofi

Ady/Petőfi


Szeptember 25-én a Novák Eszter rendezte Víg végnapok című darabban Keresztury Tibor A készlet erejéig című könyvének tárcanovellái és Víg Mihálynak – a Trabant és a Balaton együttes alapító tagjának  a legendás szerzeményei csendülnek föl a színpadon.


A Közép-Európa Táncszínház a szegedi Régi Zsinagóga rendszeres vendége. Szeptember 28-án a bolgár Derida Dance-szel közös Monocrossing című produkciójukat láthatják a nézők. A multimédiás táncelőadás a videós kalandjátékok struktúráján alapszik, az interaktív történetben a főszereplő Hargitai Mariann lesz.


A szeptemberi program a Hodworks táncszínházi produkciójával zárul. Hód Adrienn Pirkad című koreográfiájában a meztelen test játssza a főszerepet. "Feltárul, mint egy táj, az izmok rajzolata, a bőr gyűrődései, az érintések lenyomatai, a bőrpír öltöztetik" - olvasható az előadás ismertetőjében.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása