Frunza is rendez a sepsiszentgyörgyi színházban

65. évadán nyolc bemutatót tervez a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház. Többek közt Bocsárdi Hamletjét és a Kaiser's Tv Ungarn-t is színre viszi a társulat a 2013/14-es évadban.


A társulat színre viszi Kárpáti Péter Akárki című művét, amelyet Radu Afrim állít színpadra. Sepsiszentgyörgyön is bemutatják a Bocsárdi László által rendezett Hamlet című előadást, amely az erdélyi színház és a Gyulai Várszínház közös produkciója. Az évad harmadik bemutatója Ion Luca Caragiale Az elveszett levél című vígjátéka lesz, amelyet Zakariás Zalán rendez.

 

tamasi aron szinhaz

Fotó: szinpad.ro


Porogi Dorka rendezővel is együttműködik a sepsiszentgyörgyi társulat, ő Pintér Béla Kaiser's TV Ungarn című művét állítja színpadra. A társulat Victor Ioan Frunza rendezővel is dolgozik, de még nem lehet tudni, melyik darabot állítja színpadra a román alkotó a székelyföldi színházban.


Az évadtervben két egyéni előadás szerepel: Kicsid Gizella színésznő Marguerite Duras A szerető című művet fogja előadni, Derzsi Dezső pedig Jevgenyij Griskovec Hogyan ettem kutyát című előadásban lép színpadra.


A sepsiszentgyörgyi közönség vendégelőadásokat is megtekinthet, például Michal Walczak lengyel író Homokozó című művét, amelyet a sepsiszentgyörgyi színház a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemmel együttműködésben visz színre. Az előadást Bocsárdi László rendezi. Ez utóbbi produkciót Bocsárdi megrendezte már vizsgaelőadásként a marosvásárhelyi egyetemen, de a sepsiszentgyörgyi közönség új formában láthatja az előadást.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása